Mainos

Poikajoukko potki siiliä julmasti Tampereella – Risto-siilin kuonoon 10 tikkiä

0:47

Poikajoukko potki keskiviikkona Tampereella siiliä niin, että sen kuono halkesi ja hammas katkesi. Ohikulkija meni väliin ja pelasti siilin. Eläinklinikalla kovia kokenut siiliherra nimettiin Ristoksi.

Keskiviikkoiltana Tampereen Hallilassa kulkenut nainen näki kolmen noin 15-vuotiaan pojan potkivan maassa olevaa siiliä. Nainen meni väliin, jolloin pojat lähtivät karkuun. Myöhemmin illalla siili saatiin vietyä hoitoon Tampereen Omaeläinklinikalle.

Klinikalla siili sai hoitoa; sen kuono repsotti ja kulmahammas oli katkennut. Siili nukutettiin torstaina, kuono ommeltiin kiinni kymmenellä tikillä ja katkennut hammas poistettiin.

Katso videolta jutun yläpuolella, kuinka Risto-siili operoitiin klinikalla. 

– Ja haavat puhdistettiin. Meidän eläinlääkärimme Ilona Kuoppamäki nimesi sen Ristoksi siinä tikatessaan, kertoo yksi mukana olleista lääkäreistä, klinikan vastaava eläinlääkäri Kaisa Juhajoki.

Aivotärähdys, katkennut hammas ja rikkinäinen kuono

Risto-siili selvisi Juhajoen mukaan koettelemuksistaan varsin hyvin, sillä toimenpiteen jälkeen se söi ja liikkui normaalisti.

– Pahemminkin olisi voinut käydä. Toki sisäisiä vammoja ei näe päällepäin ja onhan kohtelu aika kovakouraista ollut, että luultavasti aivotärähdys vähintään Ristolla on ollut.

Eilen Risto pääsi jatkamaan matkaansa Sastamalaan luonnonvaraisten eläinten hoitolaan, jossa on muitakin siilejä hoidossa.

Väinö-kissakin sai hyvää hoitoa

Omaeläinklinikka tekee luonnonvaraisten eläinten hoidossa yhteistyötä Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys Pesu ry:n kanssa. Pesu kerää varoja, jotta luonnonmukaisia eläimiä voidaan tarpeen vaatiessa hoitaa.

Risto-siilin hoito maksoi noin 211 euroa. Pesu ry kerää varoja hoitokulujen kattamiseksi: 

Danske Bank FI37 8000 1170 9224 06, kohdistamalla lahjoituksen luonnonvaraisviitteelle 12069. PESU ry:n rahankeräyslupa 5680/6/2016 on voimassa 01.04.2016-31.03.2021 Sisä-Suomen poliisilaitoksen toimialueella.

Väinö-kissan kanssa oli niin hyviä kokemuksia, että toivottavasti myös tässä keräys toimii. Meidän on kuitenkin saatava palkat maksettua, vaikka toki tällaisissa tilanteissa neuvottelemme hinnat eri tavalla, on tämä vähän hyväntekeväisyyttä meidänkin puoleltamme, Juhajoki kertoo.

Sisä-Suomen poliisi tutkii asiaa eläinsuojelurikoksena.

– Siiliä potkineita poikia ei ole vielä tavoitettu, kertoo rikosylikonstaapeli Marianne Hokkanen

Klinikan eläinlääkäri Juhajoki toivoo, että tekijöillä kolkuttaisi vähintään omatunto.

– En voi ymmärtää, miten joku voi tehdä tuollaista. Itse kun hoidan ja rakastan eläimiä. Täytyy asiat olla vähän huonosti, että ei ole sen vertaa empatiaa eläimiä kohtaan.  

Siilin koettelemuksista kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.