Mainos

Pikkupojan piirustus auttoi oikean diagnoosin löytämisessä – paljasti vakavan aivokasvaimen

Pojan piirtämästä kuvasta selvisi, että hän kärsii päänsärystä, joka ei noin vain menisi pois. 

Seitsemänvuotias Emre Erulkeroglu oli valittanut päänsärkyä jo pidemmän aikaa, mutta kun krooninen päänsärky piti pojan hereillä öisin ja aiheutti pahoinvointia, Tiffani-äiti kiidätti poikansa sairaalaan. Sairaalassa lääkärit totesivat kuitenkin pojan kärsivän tavallisesta migreenistä, ja lähettivät hänet kotiin lepäämään.

– Yksi lääkäri kertoi, että minun tulisi lakata kyselemästä häneltä päivittäin päänsärystä, sillä se saattaa saada hänet ajattelemaan, että hänellä on sitä. Päätin rentoutua, sillä ajattelin pahentavani asioita ja aiheuttavani hänelle migreeniä, äiti kertoo.

Viikkoja sen jälkeen, kun lääkärit olivat todenneet pojan olevan kunnossa, poika piirsi itsestään kuvan, joka sai äidin huolestumaan toden teolla. Poika oli piirtänyt kuvan itsestään ja värittänyt päästään kohdan, jossa jatkuva kipu sijaitsi. Kuvasta äiti tiesi, että heidän olisi saatava apua.

Diagnoosi tuli perheelle helpotuksena

Äiti ryhtyi tutkimaan itse vaihtoehtoja ja yritti selvittää, mistä pojan jatkuva päänsärky oikein johtui. Hän huolestui toden teolla löydettyään, että kaikki merkit viittasivat aivokasvaimeen. Hän päätti saada Emren hinnalla millä hyvänsä MRI-kuvausjonoon, jolla epäily voitaisiin varmistaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kuvauksissa pojan päässä sijaitsevasta käpyrauhasesta löydettiin kysta, mutta lääkäreiden mukaan se ei aiheuttaisi pojalle ongelmia, ja perhe lähetettiin kotiin. Kotona pojan kunto kuitenkin heikkeni nopeasti; hän muuttui todella väsyneeksi, oksenteli säännöllisesti ja valitti kovaa päänsärkyä.

Lisätesteissä pojan todellinen tila saatiin lopulta selville. Hänen todettiin kärsivän vakavasta aivokasvaimesta, joka vaati välitöntä hoitoa. Vaikka diagnoosi oli vakava, se tuli koko perheelle helpotuksena. Äidin taistelu oli kannattanut. 

– Kesti kolme kuukautta saada diagnoosi, mutta nyt hän on täällä, vakaana ja pääsemässä elämässään eteenpäin.  

Taisteltuaan oman poikansa diagnoosin kanssa Tiffani toivoo ihmisten ymmärtävän, kuinka tärkeää olisi, että vanhemmat ja lääkärit osaisivat lukea aivokasvaimen merkkejä ajoissa. Se voi pelastaa lapsen hengen. 

Lähde: Mirror

***

3:04

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.