Lääkärit luulivat teinitytön kärsivän koulustressistä – päänsäryn syyksi paljastui jotain vakavampaa: "Kuin sisälläni tikittävä aikapommi"

Lääkärit luulivat, että 16-vuotias Stephanie kärsi koulustressistä. Kävi kuitenkin ilmi, että hänellä oli aivoissaan golfpallon kokoinen aivokasvain. Nyt 23-vuotias nuori nainen kertoo karmeasta kokemuksestaan Daily Mail -lehden haastattelussa.

16-vuotias brittiläinen Stephanie Hunt oli luullut kärsivänsä vain kokeiden aiheuttamasta stressipäänsärystä. Yhdeksän kuukautta myöhemmin hänellä kuitenkin todettiin harvinainen aivokasvain.

Päänsärkyä, väsymystä ja kihelmöintiä

Ensimmäiset oireet tulivat vuonna maaliskuussa 2012. Hän meni lääkäriin, koska hänellä oli ollut ankaraa päänsärkyä ja väsymystä. Keho tuntui myös tunnottomalta ja välillä oli kihelmöintiä.

Tuolloin tutkimuksissa ei löytynyt mitään. Lääkärit arvelivat oireiden johtuvan joko koestressistä tai vain surusta, sillä hänen mumminsa oli hiljattain kuollut.

Toinen puoli kehosta lamaantui

Outoja oireita tuli lisää. Joskus vasen puoli hänen kehostaan meni tunnottomaksi, kun hän meni nukkumaan. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Eräänä yönä makasin puoli tuntia sängyssä niin, että vasen puoli kehostani oli lamaantunut. En tuntenut kasvojani, Stephanie muistelee.

Vanhemmat soittivat hätänumeroon. Luurin toisessa päässä arveltiin, että Stephanie oli vain nukkunut huonossa asennossa. Tyttö ei omien sanojensa mukaan ollut nukkunut ollenkaan.

Lopulta hän kuitenkin sai unen päästä kiinni ja seuraavana päivänä kaikki oli hyvin.

Golfpallon kokoinen aivokasvain

Myöhemmin tuli muitakin oireita. Hänellä oli jatkuvaa päänsärkyä. Tyttö vietiin optikolle ja hän sai silmälasit. 

Syyskuussa 2012 päänsäryt pahentuivat. Paine päässä saattoi olla niin kovaa, että hänen teki mieli itkeä.

Tyttö meni uudelleen optikolle, joka lähetti hänet silmäsairaalaan.

Kun Stephanie lopulta tutkittiin hyvin tarkoin, kävi ilmi, että hänellä oli harvinainen, golfpallon kokoinen aivokasvain.

– Oli shokki kuulla, että aivokasvain oli kuin sisälläni tikittävä aikapommi. Toisaalta olin myös helpottunut, kun viimein tiesin, mikä minua vaivaa, Stephanie muistelee.

Leikkaus ja sädehoitoa

Stephanielle tehtiin kiireellisesti leikkaus, jossa hänen aivoistaan poistettiin nestettä. Kasvaimesta yritettiin poistaa niin suuri osa kuin mahdollista.

Jonkun aikaa näytti hyvältä. Vuonna 2016 tutkimuksissa kävi kuitenkin ilmi, että syöpä oli palannut. Sen vuoksi Stephanie matkusti äitinsä kanssa Floridaan, jossa hän sai uudenlaista sädehoitoa kolmen kuukauden ajan.

Nyt terve

Heinäkuussa 2018 Stephanie sai terveen paperit. Nyt hänen tarvitsee käydä tarkastuksissa vain kerran vuodessa.

Sairaus on jättänyt naiseen jälkensä. Häntä esimerkiksi väsyttää edelleen kovasti. 

Stephanie toivoo, että yhä useampi tunnistaisi lasten ja nuorten aivokasvainten oireet ja välttäisi saman kohtalon kuin hän.

Lue myös:

    Uusimmat