Mainos

5-vuotiaalle pojalle väärä diagnoosi 20 kertaa – apu tuli lopulta liian myöhään

Lääkärit syyttivät pikkupojan kovista kivuista anemiaa ja vitamiinien puutosta. Asian todellinen laita paljastui aivan liian myöhään.

Äiti Caitlin Tattersall käytti kahden vuoden aikana poikaansa Kadenia lääkärin vastaanotolla peräti kaksikymmentä kertaa. Yhdelläkään näistä kerroista lääkärit eivät saaneet selville, mikä poikaa oikein vaivasi, vaan joka kerta he lähettivät perheen kotiin särkylääkkeiden ja vitamiinien kanssa.

Kovista, kävelyä vaikeuttavista kivuista huolimatta poika jatkoi sitkeästi koulunkäyntiä. Vasta kahden vuoden kuluttua oireiden alkamisesta poika pääsi lastensairaalaan, jossa hänelle diagnosoitiin oikopäätä niveltulehdus. Sairaus oli kuitenkin jo tässä vaiheessa aiheuttanut pojan elimistöön peruuttamatonta tuhoa.

Vaikka hoidot tuntuivat aluksi toimivan, sairaus oli edennyt jo niin pitkälle, että mitään ei ollut enää tehtävissä.

– Se oli sydäntäsärkevää. Viimeinen kerta, kun näin Kadenin, hän oli tehohoidossa, hänen rintansa oli auki ja pystyin näkemään hänen sydämensä ja rintansa. He yrittivät pelastaa häntä 13 tuntia, äiti sanoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– En ymmärrä. Jos Kaden olisi saanut jo aiemmin tarvitsemaansa lääkettä, hän voisi olla täällä tänään, Tattersall toteaa.

Tulehdus pysäytti lopulta pojan sydämen

Pojan oireet alkoivat nilkkakipuna, jonka lääkärit diagnosoivat nyrjähdykseksi. Kun oireet pahentuivat ja kipu levisi toiseenkin nilkkaan, äiti vei pojan uudelleen lääkäriin. Verikokeiden perusteella pojan todettiin kärsivän ainoastaan raudan ja D-vitamiinin puutteesta. Poika lähetettiin kotiin vitamiini- ja särkylääkereseptien kanssa.

Kipu levisi kuitenkin pian kaikkiin pojan niveliin aiheuttaen sietämätöntä kipua.

– Yhtenä aamuna kipu paheni, eikä hän pystynyt kävelemään. Hän ei voinut edes raapia omaa nenäänsä, koska hänen hänen kätensä oli niin voimaton ja jäykkä, äiti kertoo.

Uudet lääkärireissut etenivät entuudestaan tutulla kaavalla. Vasta lastensairaalaan päästyään pojalle diagnosoitiin nuoruusiän niveltulehdus ja lääkitys aloitettiin saman tien. Lääkityksestä huolimatta sairaus oli jo ehtinyt levitä pojan kaikkiin niveliin ja elimiin pysäyttäen lopulta hänen sydämensä. Mitään ei ollut tehtävissä.

Äiti ei voi käsittää, miten ihmeessä sairautta ei oltu huomattu koko kahden vuoden aikana. Sairaalan tiedottaja kertoo sairaalan olevan pahoillaan tapahtuneesta, ja he kertovat myös ryhtyvänsä tutkimaan tapausta tarkemmin.

Lähde: Metro 

***

3:04


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.