Pikkuleijonille mieluisa vahvistus: "Hän tuo lihaa joukkueen luiden ympärille"

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkue aloittaa kiirastorstaina Ruotsissa käynnistyvät MM-kilpailut hallitsevana maailmanmestarina. Yksi viime kevään kultajoukkueen pelaajista, hyökkääjä Anton Lundell liittyi Pikkuleijonien vahvuuteen tiistaina.

– Hän on johtava pelaaja. Hän tuo lihaa joukkueen luiden ympärille, Suomen päävalmentaja Mika Marttila kertoi puhelimitse STT:lle.

Lundellin mestaruusjahti HIFK:n Liiga-joukkueessa päättyi maanantaina, mutta alle 18-vuotiaiden MM-kaukalossa riittää taisteltavaa. Lundellilla on kultaa myös alle 20-vuotiaiden kilpailuista.

Suomen juniorimaajoukkueet ovat viime vuosina menestyneet erinomaisesti. Alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa Suomella on neljä peräkkäistä loppuottelupaikkaa. Edelliset ikäluokat ovat nostaneet odotuksia.

– Paineita luovat tulos, perhe, ystävät, media ja pelaaja-agentit. Alkuvuodesta syntyneet ovat kesällä varausikäisiä NHL:ään, Marttila mainitsee.

Marttila, 53, valmensi Suomen hopealle 2015.

– Yritämme saada paineiden vaikutuksen mahdollisimman pieneksi. Nykyään paineita on enemmän kuin ennen, mutta toisaalta nykypelaajat ovat fiksuja. Olemme keskustelleet asioista paljon.

Erikoistilannepelaaminen kunnossa

Marttila tuntee 2001-ikäluokan pelaajat. Hän on luotsannut ikäluokkaa näiden maajoukkuepolun alusta asti.

– Pelaajille joukkueen toimintatavat ovat tutut, Marttila paaluttaa.

Suomi pelasi ennen MM-kilpailuja kolme harjoitusottelua ja voitti kaikki.

– Ylivoimapelissä saimme paljon maaleja. Erikoistilanteiden pitää olla kunnossa arvokilpailuissa.

Suomi matkasi Ruotsiin muutaman ylimääräisen pelaajan kera, mutta kokoonpanoa tiivistetään.

Lundell vahvistaa hyvää pelaajanippua, jossa alle 20-vuotiaiden maailmanmestareista on mukana myös Ville Heinola. Alle 18-vuotiaiden mestareista joukkueessa ovat Lundellin lisäksi Mikko Kokkonen ja Leevi Aaltonen.

Alle 18- ja alle 20-vuotiaiden maailmanmestari Kaapo Kakko mahtuisi ikänsä puolesta Pikkuleijoniin, mutta on toistaiseksi A-maajoukkueen mukana.

Lue myös:

    Uusimmat