Mainos

Pikkukonna ei ottanut opiksi – samalla tempulla useita kertoja kiinni

Kajaanissa asuva mies on tämän vuoden aikana tehtaillut useita petos- ja väärennysrikoksia.

Maaliskuussa 35-vuotias mies päätti hankkia käyttöönsä uuden henkilöauton. Poliisin mukaan mies tilasi kajaanilaisesta autokaupasta lähes 40 000 euroa maksavan henkilöauton. Mies väärensi maksukuitin, jonka hän toimitti yritykselle.

Mies ennätti päristellä uudella autolla parin viikon ajan ennen kuin poliisi takavarikoi sen, kun autoliike oli tehnyt asiasta rikosilmoituksen. Poliisi palautti auton kauppaan, mutta mies oli ehtinyt ajaa sillä lähes 3 000 kilometriä.

Tämän tempun johdosta poliisi epäilee miestä törkeästä petoksesta ja väärennyksestä.

Toukokuussa mies halusi ilmeisesti mökkeilemään Sotkamoon. Mies vuokrasi matkailuyrittäjältä mökin kuukaudeksi, mutta mökin 2 700 euron vuokraa mies ei maksanut. Poliisin mukaan mies antoi useita hyviä lupauksia vuokran maksamiseksi.

Perhe Italiaan

Toukokuun loppupuolella mies päätti viedä perheensä lomalle Italiaan. Matka maksoi yli 6 000 euroa, joten mies päätti turvautua jälleen kerran maksukuittien väärentämiseen.

Tämä johti siihen, että kesken matkan matkatoimisto kuoletti perheen paluuliput. Syynä oli luonnollisesti se, että matkatoimiston tilille ei ollut tullut rahoja.

Omasta mielestään neuvokas mies ei kuitenkaan pelästynyt takapakkia, vaan hankki rahat paluumatkaan huijaamalla kahta työkaveriaan. Työkaverit lainasivat miehelle poliisin mukaan yli 3 000 euroa, kun mies oli kertonut tarinan, että hänen lompakkonsa ja pankkikorttinsa on varastettu.

Jälleen kerran mies väärensi pankkisiirtokuitin, jolla hän yritti todistaa maksaneensa velkansa takaisin. Tällä kertaa temppu toi hänelle epäilyn petoksista ja väärennöksistä.

Kahden viime kuun aikana miehen teki ilmeisesti mieli jälleen tien päälle, joten hän päätti jälleen väärentää maksukuitteja. Hän saikin ajettavakseen henkilöautoja kahdesta autoliikkeestä ja yksityishenkilöiltä.

Mies ehti ajella autoilla muutaman päivän ajan ennen kuin niiden omistajat hakivat ajoneuvonsa takaisin, kun huomasivat maksukuitit väärennetyiksi.

Näitä tekoja poliisi tutkii petoksina ja väärennyksinä.

Poliisin esitutkinta on loppusuoralla, ja juttu siirtyy pian syyttäjälle syyteharkintaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.