Mainos

Pikkukaupunki ajaa erikoista lakia: Jokaisessa kodissa oltava ase

Yhdysvalloissa Georgiassa sijaitseva pikkukaupunki haluaa säätää lain, että jokaisen sen asukkaan on omistettava ase. Jos laki menee läpi, kaupungista tulee toinen Georgiassa, jossa aseen omistaminen on säädetty laissa pakolliseksi. Asiasta kertoo CNN.

Nelsonin kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti ehdotuksen kokouksessa tällä viikolla. Kaupungin asukkailla on nyt mahdollisuus tarkastella ehdotusta, ennen kuin valtuusto käsittelee asiaa uudelleen huhtikuussa.

Asepakkoa ajavassa Nelsonin kaupungissa asuu 1300 ihmistä.

Kaupunginvaltuutettu Duane Cronic luonnehtii asemääräystä varoituksen luonteiseksi. Jos kaupungissa joku harkitsisi murtautumista asuntoihin, tietäisi tämä, että asukkailla on millä suojella itseään.

– Laki antaisi jokaiselle perheelle oikeuden suojella itseään ja omaisuuttaan murehtimatta joutumisesta syytteeseen, Cronic toteaa.

Hän sanoi ehdotuksen pohjautuvan samanlaiseen lakiin, joka on jo voimassa lähistöllä sijaitsevassa Kennesawissa.

Nelsonin poliisipäällikkö Heath Mitchell pitää lakiehdotusta loistavana.

– Mielestäni osoitatte ihmisille, että tuette täysillä perustuslakia, Mitchell sanoi kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Täydellistä asepakkoa laki ei kaupunkiin toisi. Pakollisesta aseenomistamisesta vapautuisivat ihmiset, joilla on fyysinen vamma tai psyykkinen sairaus sekä varattomat. Asepakkoa ei olisi myöskään rikoksista tuomituilla, tai henkilöillä jotka vastustavat aseita esimerkiksi uskonnollisen vakaumuksen vuoksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.