Mainos

Piiskaa antavat tarjoilijat tai ruokailua pisuaarista – USA:n oudoimmat ravintolat

Yhdysvalloissa on liki miljoona ravintolaa, jotka kilpailevat kynsin ja hampain asiakkaista.

Kilpailusta erottuakseen moni ravintola on keksinyt erikoisen teeman, jolla kansaa saadaan houkuteltua syöttölöihin.

Suosittuja ovat muun muassa Barbie-ravintolat. Näissä Kiinasta lähtöisin olevissa ruokaloissa kaikki on vaaleanpunaista ja tarjoilijat pukeutuneet Barbie-nukeiksi.

Rock-tähti John Bon Jovin säätiön ylläpitämässä Soul Kitchen –ravintolassa New Jerseyssä ei ole hinnastoa lainkaan. Asiakas maksaa vähintään 10 dollarin ”lahjoituksen”, jolla saa eteensä kelpoannoksen. Mikäli asiakkaalla ei ole rahaa, voi tämä tehdä töitä ateriansa eteen. Voitto menee köyhille.

Las Vegasissa sikäläinen Heart Attack Grilli pyrkii ilmeisesti tappamaan ravintola-asiakkaansa sydänkohtaukseen. Ravintola tarjoaa ilmaisen aterian kaikille yli 160 kiloa painaville. Ruoka on niin epäterveellistä, että asiakkaiden on ennen syömistä allekirjoitettava paperi, jossa ravintola vapautetaan kaikista syytteistä sairastapauksen sattuessa.

Ruokalistalla on muun muassa 10 000 kalorin hampurilainen. Jos hampurilaista ei saa syötyä kokonaan, antaa tarjoilija piiskaa takapuolelle.

Wall Streetin pörssihaiden suosiossa on New Yorkin Exchange Bar and Grill. Se on eräänlainen drinkkipörssi: Juotavien hinnat muuttuvat jatkuvasti kysynnän ja tarjonnan mukaan. Hinnat näkyvät juoksevalla valotaululla kuin osakkaiden kurssit.

New Yorkissa Eat –nimisessä ravintolassa syödään kuin takavuosien Suomessa – puhumatta sanaakaan. Kännyköiden käyttökin on ankarasti kielletty. Joka kieltoa rikkoo, saa syödä ateriansa loppuun ulkopenkillä. Hiirenhiljaisuudessa syömisestä saa pulittaa tasarahan 40 dollaria.

Vessaravintolassa aterioidaan pöntöillä

Los Angelesin uusin ja ehkäpä omituisin teemaravintola on Magic Restroom Café. . Restroom tarkoittaa kylpyhuonetta, ja sellaiseksi tämä kiinalaisravintola on sisustettu.

Heti ovella asakas näkee, mistä on kysymys: Odotustilassa penkkien asemesta ihmiset ohjataan vartoamaan wc-pytyillä istuen. Näin toimitaan myös itse ravintolan puolella.

Manageri Yo Yo kertoo, että 68-paikkaisen ravintolan konsepti on lainattu Kiinasta ja Japanista. Siellä tällaiset vessaravintolat ovat suosittuja.

Jotkut ruokailijat - ilmeisesti vanhasta tottumuksesta – jopa nostavat vessanpytyn kannen ylös ennen toiletille istahtamista. Kyseessä ovat aivan oikeat pöntöt, tosin vettä niiden sisällä ei ole. Vettä ei myöskään tule ravintolan kaakeliseinillä olevista suihkuista.

Ruoka maksaa edulliset 8-10 dollaria per ateria ja se tarjoillaan pienistä posliinisista pisuaareista ja toileteista.

MTV3 - Tomi Hinkkanen, Los Angeles

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.