Piinaava odotus päättyi: Kahden kuukauden ikäinen poikavauva katosi Afganistanin evakuointikaaoksessa – palautetaan nyt vanhemmilleen

0:35
Katso myös video: Tämä tiivistää Afganistanin kauhut: Epätoivoiset ihmiset yrittävät tunkeutua lentokoneisiin.

Afganistanissa lentokentän evakuointikaaoksessa syksyllä kadonnut kahden kuukauden ikäinen poikavauva on palautettu isoisälleen, kertoo BBC. Vauva odottaa nyt pääsyä vanhempiensa luokse.

Sohail Ahmidi tuli työnnetyksi lentokentän aidan yli Kabulin lentokentän rytäkässä, kun käynnissä olivat evakuointitoimet.

Yhdysvaltain joukkojen mukana Afganistanista olisi mielinyt pois muutakin väkeä ja aitaa päin rynnittiin valtoimenaan. Pieni Sohail-poika ojennettiin aidan yli amerikkalaissotilaalle, ettei hän olisi rusentunut aidan ja ihmismassan väliin. 

Sohailin vanhemmat etsivät lastaan kuumeisesti, mutta poikaa ei löytynyt. Vanhemmat laitettiin evakuointilennolle, sillä perheen isä oli työskennellyt vartijana Yhdysvaltain suurlähetystöllä. Perheen neljä muuta lasta saatettiin myös koneeseen.

Pojan löysi lopulta taksikuski

Sohail-parasta ei kuulunut mitään neljään kuukauteen.

Sitten taksinkuljettaja Hamid Safi sattui lukemaan Reutersin uutisen kadonneesta vauvasta. Hän yhdisti artikkelin oitis pieneen poikavauvaan, jonka hän oli löytänyt lentokentältä yksinään itkemästä. Safi oli etsinyt pojan perhettä tuloksetta ja päätti lopulta viedä pojan omaan kotiinsa.

Safi nimesi pojan Mohammed Abediksi ja laittoi kuvan hänestä Facebook -sivulleen.

Pojan isoisä Qasem Razawi pääsi pojan jäljille ja matkusti Kabuliin hakeakseen pojan tämän oikealle perheelle.

Safi kieltäytyi luovuttamasta poikaansa ja vaati pääsyä evakuointilennolle Yhdysvaltoihin.

Taleban-liikkeen poliisit neuvottelivat tilanteesta seitsemän viikkoa ja saivat lopulta Safin luovuttamaan pojan tämän isoisälle.

Nyt Sohailin perhe on nähnyt poikansa videotapaamisen välityksellä ja odottaa pojan saapumista Michiganin osavaltioon.

Järjestelyt pojan palauttamiseksi ovat vielä käynnissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja