Vastasyntynyt vauva löytyi kuolleena muovipussista – yli 20 vuotta vanha murhamysteeri on ratkeamassa, epäillyn pidätys tuli järkytyksenä läheisille

1:23

Vain päivän ikäinen vauva löytyi kuolleena muovipussiin sullottuna maantieltä. Nyt yli kaksi vuosikymmentä vanha murhamysteeri on ratkeamassa, kertoo muun muassa CNN.

Oli maaliskuun 3. päivä vuonna 1999, kun Hope Millsin kaupungin hiljaisella maaseudulla tien varresta tehtiin karmea löytö.

Tietä ajanut sotilas oli huomannut maantien varressa muovipussin, ja pysähtyi tutkimaan sitä. Muovipussissa oli poikavauvan ruumis, joka oli brutaalisti heitetty liikkuvasta ajoneuvosta kuollettavasti maantielle.

– Lapsi heitettiin maantielle kuin mikä tahansa roskasäkki, viranomaiset kommentoivat tapausta vuosikymmen sitten acb11.comin mukaan.

Kun viranomaiset saapuivat paikalle, selvisi, että lapsi oli vastasyntynyt. Hänellä oli edelleen napanuora tiukasti kiinni navassaan. Tutkijoiden mukaan lapsi oli alle vuorokauden ikäinen – siis vastasyntynyt.

Vanhempia ei löydetty

Lapselle ei tuntunut löytyvän vanhempia viranomaisten hanakasta yrityksestä huolimatta. Viranomaiset halusivat haudata vailla perhettä jääneen pojan paikallisen kirkon hautausmaalle. Hänet nimettiin ”Baby Michaeliksi” (suom. Michael-vauva).

Tuosta hetkestä lähti liikkeelle rikostutkinta, joka on nyt ratkeamassa.

– Tämä oli jotain hyvin henkilökohtaista meidän poliisiasemalla. Todella henkilökohtaista. Emme aio lopettaa ennen kuin tämä tapaus on ratkaistu, poliisista vakuutettiin vuosikymmen sitten.

Pitkäjänteinen työ palkittiin yli 20 vuotta tapahtuneen jälkeen, kun kehittynyt geenitutkimus tuotti tulosta. Vauvan DNA:n avulla tutkijat saivat selville vauvan sukujuuret, ja lopulta tutkimukset johdattivat viranomaiset 54-vuotiaan Deborah Riddle O'Connerin jäljille. Kun viranomaiset puhuttivat naista, hän paljasti olevansa kuolleen lapsen äiti.

Vangitun naisen mies järkyttyi

Deborah pidätettiin ja vangittiin ensimmäisen asteen murhasta epäiltynä. Jos nainen tuomitaan teosta, häntä voi odottaa elinkautinen tai jopa kuolemanrangaistus.

Deborahin pidätys tuli tämän miehelle Charles O'Conner täytenä yllätyksenä ja sitäkin suurempana järkytyksenä. Hän oli mennyt naimisiin Deborahin kanssa tietämättä tämän karmeasta salaisuudesta. Mies uskoo Deborahilla olevan mielenterveysongelmia. 

Katso videolta Charlesin tunteikkaat sanat tuoreeltaan hänen vaimonsa pidätyksen jälkeen. 

Lähteet: CNN, ABC7 Newsacb11.com

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.