Autistinen poika jäi ilman passia lentokentälle Kreikassa – perhe tajusi vasta kotikentällä tämän puuttuvan: "Hänen on täytynyt luulla, että olimme hylänneet hänet"

0:55
Istanbulin uusi lentokenttä on maailman suurimpia – katso vaikka!

Perheen lomamatka sai karmaisevan päätöksen, kun perheenäiti huomasi, että yksi hänen lapsistaan oli jäänyt matkan varrelle, tiedottaa WalesOnline

Nicola Purdy oli kolmen lapsensa kanssa viikon kestävällä lomamatkalla Kreikassa. Kotiinpaluu ei kuitenkaan sujunut täysin ongelmitta: perheen autistinen Jack-poika oli jäänyt lentokentälle Kreikassa – ilman puhelinta, passia ja rahaa.

Mikä kamalinta, Nicola havahtui tilanteeseen vasta perheen kotimaassa Isossa-Britanniassa.

Lääkärin lupaus ei pitänytkään – poika jäi rahattomana vieraskieliseen maahan

Tapahtumasarja lähti liikkeelle pojan äkillisestä sairastumisesta. Jack, 24, alkoi yllättäen voimaan pahoin. Hän kärsi voimakkaasta pää- ja vatsakivusta, mikä johti lopulta oksenteluun lentokentällä.

Hoitohenkilökunta reagoi tilanteeseen ja lupasi pojan äidille, että Jack lentää Isoon-Britanniaan samalla lennolla, mutta erillään muusta perheestä tämän sairastumisen vuoksi.

Noustuaan kahden muun lapsensa kanssa koneeseen, Nicola huomasi, että Jackille varattu paikka oli tyhjä. Hän ei kuitenkaan huolestunut, sillä oletti hoitohenkilökunnan pitävän pojastaan hyvää huolta.

Neljä tuntia myöhemmin perhe saapui Iso-Britanniassa Cardiffin lentokentälle. Kun Nicola oli lastensa kanssa noutamassa matkatavaroita, perhe tajusi, ettei Jackia näkynyt missään.

Havainnosta seurasi yli kolmetuntinen etsintäoperaatio, kun perheenäiti etsi poikaansa viranomaisten avustuksella lentokentän alueelta.

Pitkällisen etsinnän ja selvityksen jälkeen selvisi, että Jack oli edelleen Kreikassa Heraklionin lentokentällä, eikä hänellä ollut puhelinta tai passia mukanaan.

– Hänen on täytynyt luulla, että olimme hylänneet hänet. Hän ei pystynyt kommunikoimaan kenenkään kanssa, sillä hän oli vieraskielisessä maassa. Se oli aivan kauhea kokemus, Nicola kommentoi tapahtunutta. WalesOnlinelle.

Tapahtunut jätti traumat

Perheen onneksi Jack oli turvassa: hän oli saanut hoitoa paikallisessa sairaalassa, minkä jälkeen hän oli palannut takaisin Heraklionin lentokentälle. Viranomaiset varasivat pojalle lennon seuraavalle päivälle saattajan kera. Lentokentällä häntä odotti taksikuljetus aina kotiovelle saakka.

Vaikka tapaus saikin onnellisen lopun, Jack ja muu perhe on edelleen järkyttyneitä tapahtuneesta.

– Tapahtunut aiheutti paljon ahdistusta meille kaikille – etenkin perheen nuoremmille lapsille, jotka olivat tilanteen aikana murheen murtamia.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

– Jack on edelleen itkuinen, eikä hän voi edelleenkään hyvin. Uskon, että matkatoimisto varmistaa jatkossa, ettei näin käy enää kenellekään muulle, perheenäiti toivoo.

Matkatoimisto vakuuttaa WalesOnlinelle, että he tekivät tilanteessa kaikkensa tukeakseen Jackia. Toimisto pyrki pitämään myös Jackin äidin ajan tasalla poikansa tilanteesta siinä kuitenkaan onnistumatta.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja