Äiti joi viiniä lentokoneessa, heitettiin Dubaissa putkaan 4-vuotiaan tyttären kanssa: "En ole ikinä kuullut hänen itkevän, kuten hän sellissä itki"

Dubain-lennolla tarjoillun aterian kanssa nautittu lasillinen viiniä vei brittiäidin kolmeksi päiväksi kuumaan ja haisevaan putkaan pienen tyttärensä kanssa, kertovat muun muassa Daily Mail- sekä NZ Herald -sanomalehdet.

Ellie Holman, 44, joi lentomatkallaan Lontoosta Dubaihin lasin punaviiniä. Neljävuotiaan Bibi-tyttärensä kanssa matkannut kolmen lapsen äiti ei osannut odottaa, että Emirates Airline -lentoyhtiön tarjoaman ateriaan kuuluvalla alkoholiannoksella olisi järkyttäviä seurauksia.

Ellietä vastassa Dubaissa olivat viranomaiset, jotka halusivat nähdä naisen viisumin.

Sananvaihto viranomaisten kanssa päätyi pidätykseen 

Viranomaiset kertoivat, ettei viisumi ollut voimassa, vaikka Ellielle oltiin kotimaassaan kerrottu toista: maahantuloluvan oltiin sanottu olevan käypä yksittäiseen vierailuun.

Kireän sananvaihdon päätteeksi Dubain viranomaiset kysyivät Ellieltä, oliko tämä juonut alkoholia. Ellie kertoi totuuden: hän oli juonut lennolla tarjotun ilmaisen lasin viiniä.

Se oli Dubain viranomaisten näkemyksen mukaan rikos. 

Järkyttynyt Ellie nappasi puhelimensa käteensä. Hän aikoi kuvata tapahtuman, jossa koki saavansa varsin tylyä ja tökeröä kohtelua. Kameran käyttö kuitenkin vain syvensi ongelmia.

Pian Ellie lapsineen huomasi olevansa dubailaisten lentokenttäpoliisien ympäröimä. Naiselle kerrottiin, että lentokentällä kuvaaminen oli kielletty.

Poliisi halusi pidättää naisen – ja niin tekikin.

Putkassa kamalat olosuhteet 

Viranomaiset veivät Ellien tyttärineen lentokentän tutkintavankilaan. Äiti kuvailee putkaa ”polttavan kuumaksi ja vastenmielisen hajuiseksi”.

– Pienen tyttäreni piti käyttää putkan lattiaa vessana. En ole ikinä kuullut hänen itkevän, kuten hän sellissä itki, Ellie kertoo Daily Mailille.

Tytär kotiutui, äiti jäi 

Nyt Bibi-tytär on onnekseen päässyt palaamaan takaisin Iso-Britanniaan isänsä kanssa.

Ellien viininjuontia koskeva tutkinta on kuitenkin yhä kesken, ja hän on edelleen Dubaissa. Naisen kertoman mukaan selvittäminen kestää vähintään vuoden.

– Tähän mennessä tilanne on aiheuttanut minulle 30 000 dollarin rahallisen menetyksen oikeudenkäyntikuluista ja tekemättömistä töistä, lääkärinä työskentelevä Ellie sanoo.

– Vastaanottoni on suljettu. Kaikki säästömme ovat menneet.

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja