Mainos

Pihistä siivousajasta

Siivouksessa on täydellisyyden kustannuksella luvallista mennä siitä, missä aita on matalin. Tehokas ja nopea talon puhdistus vaatii ainoastaan keskittymiskykyä ja oikeita toimintatapoja.

Eniten aikaa talouden siistimisessä nielee monesti tavaroiden järjestely.

Fiksut heräteostokset

Yksinkertainen aloitus siivoushelvetin setvimisessä on turhasta esineistöstä luopuminen. Sen lisäksi, että romukoppaan joutavat korjauskelvottomat, kuluneet ja arvottomat tarvikkeet, luopumislistalle lukeutuu myös kaikki sellainen, mitä et ole tarvinnut kuluvana vuonna. Harvalla riittää voimia kertyneen turhuuden tyylikkääseen säilömiseen.

Turhien heräteostosten sijaan mielenkiinto on parempi suunnata järjestystä ylläpitävien, hienojen välineiden hankintaan. Tällaisiin tuotteisiin panostamalla sijoitat todellakin hyvinvointiisi.

Helppo voittaa luksuksen

Satsaa vaatteisiin, jotka eivät vaadi käsinpesua tai silittämistä jokaisen pesun jälkeen. Hankalasti huollettava garderoobi aiheuttaa turhaa stressiä, kun helpot pukineet voi poimia puettavaksi suoraan pyykkinarulta. Vaadi helppoa huollettavuutta myös kodinkoneilta, kulkuvälineiltä, huonekaluilta ja muilta arjen välttämättömyyksiltä.

Pusero, jonka tahriintumista vahdit juhlissa haukan lailla, tai auto, jota vahaat herkeämättä eivät ainakaan helpota arkea. Huolehdi mieluummin siitä, että omistat tarpeistoa, jota voit huoletta ja hyvällä omallatunnolla myös käyttää.

Keskity, keskity

Kun on aika tarttua imuriin tai harjaan, älä ota tavoitteeksi siivota koko huushollia lattiasta kattoon. Parempi ajatus on keskittää tarmo viideksi tai kymmeneksi minuutiksi yhteen osa-alueeseen. Näin asunto tulee kuin huomaamatta lopulta viikon kuluessa käytyä kokonaan läpi.

Hyllytilan, säilytyslokeroiden ja -koukkujen lisääminen auttaa pitämään omaisuuden kurissa. Hyödynnä siis olemassa olevat säilöt tehokkaasti ja lisää tarvittaessa niiden määrää.

Puhdistusprojektit tuntuvat helpommilta aloittaa, kun tarvikkeet niihin ovat käden ulottuvilla. Pidä siivouskomero siis kunnossa ja saatavilla, esimerkiksi suuren asunnon kaikissa kerroksissa.

Lopuksi oma siisteysfilosofia kannattaa pitää vireessä jatkuvasti. Jokaisen teon jälkeen on viisasta korjata jälkensä, ja siivoamisen hetkellä fokusoida kaikki energiansa tehtävään.

MTV3/www.home.ivillage.com

Kuvat: Futureimagebank, Lehtikuva

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.