Mainos

Pietikäinen: Vaikuttakaa EU-eliöön!

Suomalaismeppi Sirpa Pietikäinen (kok) kehottaa suomalaisia ajamaan aktiivisemmin etujaan EU:ssa. Pietikäinen avasi tänään Helsingissä Uudenmaan Eurooppatiedotuksen ja Eduskuntatiedotuksen järjestämän luentosarjan syyskauden osuuden.

- EU näyttäytyy välillä eliönä, joka on kaukana arjesta. Tosiasiassa se on samanlaista päätöksentekoa, kuin mitä on täällä Helsingissä tai eduskunnassa. Eli ne jotka ovat ajoissa liikkeellä ja tuntevat hyvin asiat, pystyvät vaikuttamaan enemmän, Pietikäinen totesi.

- Ottakaa yhteyttä meihin suomalaisiin meppeihin! Suomalaiset kansanedustajat saavat ainakin viisikymmentä kertaa enemmän yhteydenottoja, Pietikäinen kehotti.

Lobbaamisen hyvät ja huonot puolet

Pietikäinen kertoo, että hän ei karta ammattilobbareita, jotka ajavat avoimesti etuaan EU:ssa kertomalla asiastaan ja näkökulmistaan mepeille.

Pietikäisen mukaan päättäjien on hyvä saada asioista mahdollisimman paljon tietoa päätöksenteon pohjaksi - kaikista mahdollisista näkökulmista.

Ongelmaksi Pietikäinen kokee sen, että kaikilla tahoilla ei ole aikaa ja rahaa lobata EU-päättäjiä yhtä voimakkaasti. Esimerkiksi kansalaisjärjestöt ja pienet yritykset eivät tästä syystä saa kunnolla kantojaan kuuluviin.

Niinpä Pietikäinen toivookin, että suomalaiset kääntyvät rohkeasti meppien puoleen tai verkostuvat samaa asiaa ajavien eurooppalaisten kanssa vaikkapa netin välityksellä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.