Mainos

Pienten kirjastojen puolustajille kuluttajapalkinto

Pienten kirjastojen puolustamista tukeneet helsinkiläisyhdistykset palkittiin tänään viime vuoden kuluttajatekoina. Suomen Kuluttajaliitto valitsi lähikirjastokampanjan tunnustuspalkinnon saajaksi, koska pienet kirjastot ovat edelleen uhattuina sekä Helsingissä että muualla Suomessa. Kuluttajaliitto korostaakin pienten kirjastojen suurta merkitystä ympäristölleen ja käyttäjilleen.

-Yleisiltä kirjastoilta on monissa kunnissa jatkuvasti vähennetty määrärahoja. Kahdenkymmenen viime vuoden aikana maamme kirjastoista on lakkautettu lähes puolet ja supistettu aineistohankintoja, Kuluttajaliitto huomauttaa.

Liiton tunnustuspalkinnon saivat helsinkiläiset Käpylä-Seura ja Käpylän Yhdyskuntaklubi, joiden viime vuoden keväällä aloittama kampanja lähikirjastojen säilyttämiseksi laajentui eri puolille maata.

Viime vuoden paikallisen kuluttajateko-tunnustuspalkinnon sai Porin Seudun Kuluttajayhdistys. Yhdistys on muun muassa osallistunut paikallisen kuluttaja-aiheita käsittelevän Pennoset-radio-ohjelman suunnitteluun ja toteutukseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.