Mainos

Pienkoneella lennellyt mies uhkasi Frankfurtia

Kaapatulla pienkoneella lentänyt mies aiheutti Frankurtissa suurhälytyksen, kun hän uhkasi ohjata koneen päin Euroopan keskuspankin pääkonttoria.

Kaapattu pienkone lenteli Saksan rahamarkkinoiden keskuksen taivaalla Frankfurtissa. Koneen kaapannut mies uhkasi törmätä koneella Euroopan keskuspankin rakennukseen. Hän oli aseistautunut ja vaati saada yhteyden uutiskanava CNN:ään.

Mies oli ilmoittanut ettei hän tahdo aiheuttaa kuolemaa sivullisille, vaan tahtoo riistää vain oman henkensä. Syntyperältään ilmeisesti saksalainen mies oli sanonut n-tv-yhtiölle halunneensa tehdä teollaan idolinsa Judith Resnikin kuuluisaksi. Resnik oli ensimmäinen juutalainen naispuolinen astronautti ja sai surmansa avaruussukkula Challengerin räjähtäessä tammikuussa 1986.

Frankfurtin lentokenttä suljettiin ja kaupungin korkeita rakennuksia jouduttiin evakuoimaan. Myös Saksan ilmavoimat oli hälytetty paikalle. Silminnäkijöiden mukaan pienkone ja kaksi armeijan suihkukonetta kaartelivat Frankfurtin korkeiden rakennusten keskellä.

Lopulta mies laskeutui vapaaehtoisesti Frakfurtin lentokentälle. Saksan lennonjohdon mukaan teolla on tuskin yhteyttä terrorismiin. Poliisin mukaan mies kärsii todellisuudentajun puutteesta eikä ole kokenut lentäjä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 05.01.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.