Mainos

Pieni vauva ei hengittänyt – ensiavussa äidin käskettiin odottamaan vuoroaan

Epätoivoisen äidin nopea ja päättäväinen toiminta muodostui lopulta asiaksi, joka pelasti muutaman viikon ikäisen lapsen hengen.

Nuori äiti syyttää sairaalaa vastuuttomuudesta sen jälkeen, kun ensiapuun hengittämättömän lapsensa kanssa tullut äiti sai kehotuksen istua alas ja odottaa omaa vuoroaan. Epätoivoinen Daveanah Cowie jätti kuitenkin vastanottohenkilökunnan kehotuksen huomioimatta ja etsi itse käsiinsä lääkärin, joka elvytti ja kytki hänen pienen poikansa elintoimintoja ylläpitävään koneeseen.

Parikymppisen äidin mukaan hänen vauvansa olisi voinut kuolla, jos hän ei olisi toiminut nopeasti.

– Vein Tommy-Leen sairaalaan, koska hän oli huonovointinen, ja heti autosta noustuani huomasin, ettei hän hengittänyt. Juoksin paniikissa sisään ja pyysin vastaanottoa auttamaan välittömästi. Lääkärin etsimisen sijaan hän otti tietoni ylös ja pyysi minua istumaan ja odottamaan vuoroani, Cowie kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– En voinut uskoa sitä. Minun vauvani ei hengittänyt ja minua pyydettiin odottamaan, äiti lisää.

Sairaala on luvannut ottaa tapauksen tutkintaan 

Akuutin tilanteen jälkeen seitsemänviikkoiselle Tommy-Leelle diagnosoitiin keuhkoputkentulehdus, ja hän on ollut sairaalassa marraskuun 27. päivästä lähtien kaksoisveljensä kanssa, jonka myös todettiin sairastavan samaa tautia. Vakavasta sairaudesta huolimatta kaksosveljet ovat toipumassa paraikaa hyvää vauhtia. 

Viiden lapsen äidin mukaan ensiavun vastaanottohenkilökunta käyttäytyi häntä kohtaa ylimielisesti, ja hän vaatii henkilökunnalle lisäkoulutusta vastaavanlaisten tilanteiden varalle.

– En ole saanut anteeksipyyntöä, eikä se ole oikein. Minun lapseni henki oli vaarassa, äiti kertoo.

Sairaalaan tiedottajan mukaan lasten asianmukainen hoito on heille ensiarvoisen tärkeää, ja he ovat luvanneet tutkia tapausta selvittääkseen henkilökunnan mahdollisia koulutustarpeita.

Lähde: Telegraph 

***

1:16

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.