Vanhemmat yrittivät turhaan saada apua pojalleen – taapero kuoli odotettuaan ensiavussa yli kaksi tuntia

Pahojen vatsavaivojen syyksi paljastui haavainen paksusuolentulehdus 0:23

Kahden vuoden ikäinen Isaiah kuoli sydämenpysähdykseen jouduttuaan odottamaan sairaalassa kaksi tuntia hoitoon pääsyä. Perheen mukaan heidät oli aiemmin käännytetty pois, koska hoitohenkilökunnan mielestä poika ei tarvinnut kiireellistä hoitoa.

Yllä olevalla videolla kerrotaan Hetasta, jonka vatsakivujen syyksi paljastui paksusuolentulehdus.

2-vuotias Isaiah kuoli odotettuaan melbournelaisen Dandenongin sairaalan ensiavussa yli kaksi tuntia. Tapauksesta kertoo muun muassa Kidspot.com.au-sivusto.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vanhemmat Shadrach Sumaru ja Kathryn Ram kertovat 9news-sivustolle, että pojalle nousi kuumetta 24. syyskuuta, ja että hän kuoli sydämenpysähdykseen kaksi päivää myöhemmin. Vanhemmat olivat yrittäneet useaan otteeseen saada häntä sairaalahoitoon, mutta heidät oli käännytetty pois.

Pariskunnan mukaan he soittivat ambulanssin, kun huomasivat kuumeen, mutta heidän käskettiin antaa pojalleen parasetamolia. Seuraavana päivänä he soittivat uudelleen sairaalaan, ja edelleen heidät torjuttiin.

– He sanoivat, että ’emme aio viedä poikaasi kiireellisen hoidon yksikköön, siihen ei ole syytä’, Kathryn kertoo.

Isaiahin kunto huononi yön aikana, ja vanhemmat veivät hänet paikalliselle yleislääkärille, joka soitti välittömästi ambulanssin.

Hoitoa odotettiin yli kaksi tuntia

Taapero vietiin kiireelliseen hoitoon. Isaiahin vanhempien mukaan he joutuivat odottamaan hoitoa yli kaksi tuntia siitäkin huolimatta, että pojan olo kävi koko ajan heikommaksi.

– Poikani istui Shadin sylissä ja hänen viimeinen sanansa oli ”mehua”, joten annoin hänelle mehua, äiti kertoo.

Äidin mukaan poika otti mehun, kun yhtäkkiä hänen kielensä turposi ja silmänsä alkoivat pyöriä.

– Aloin huutaa, että pojalleni tapahtuu jotain, Kathryn kertoo.

Isaiah sai sydämenpysähdyksen, ja iltapäivällä hän kuoli.

Kuolemaa tutkitaan

Perheen mukaan he eivät ole kuulleet sairaalasta mitään, ja heille sanottiin, että Isaiah saattoi kuolla keuhkokuumeeseen.

Isaiahin tapaus on nyt kuolemansyyntutkijan selvitettävänä. Voi mennä kuukausia, ennen kuin Isaiahin vanhemmat saavat kaipaavansa vastauksen.

Dandenongin sairaalan toiminnasta vastaava Monash Health -organisaatio kertoo 9news-sivustolle, että arvio sen prosesseista on käynnissä. Myös ambulanssiyhtiö kertoo selvittävänsä asiaa.

Suru viiltää joka päivä

Perheelle syntyy seuraavassa kuussa pieni tyttö. Esikoisen kohtalo ei kuitenkaan koskaan unohdu.

– Tuntuu ylivoimaiselta herätä joka aamu tietäen, ettei hän ole vierelläni, Kathryn kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat