Mainos

Vauva syntyi keskosena, taisteli hengestään yli 40 minuuttia – lääkärit eivät suostuneet pelastamaan

Surun murtaman äidin mukaan hänen pieni vauvansa voisi olla elossa, jos lääkärit olisivat suostuneet auttamaan.

Carlie Underhillin lapsi syntyi hyvin aikaisin, raskausviikolla 22. Lääkärit ja kätilöt ajattelivat syntymän automaattisesti keskenmenona, eivätkä he äidin mukaan tehneet elettäkään yrittääkseen pelastaa lapsen henkeä.

Vaikka pienokainen syntyi elossa ja hengitti omin keuhkoin, henkilökunta jätti lapsen äidin käsivarsille, kehotti hyvästelemään ja poistui paikalta 40 minuutiksi. Äiti ei voi vieläkään ymmärtää, miksi juuri hänelle kävi näin. 

Äidin pyyntöä ei otettu tosissaan

Kolmen lapsen äiti aavisteli jo 16. raskausviikolla, ettei kaikki ollut kunnossa. Hän hakeutui lääkäriin, jossa hänen istukkansa todettiin alkaneen irtaantua. Viikkoa myöhemmin Underhill alkoi tuntea samanlaista kipua, jota hän oli tuntenut aiemmissa synnytyksissään.

– Lääkärit olivat shokissa ymmärtäessään, että olin synnyttämässä. Minä en ollut, sillä tiesin se jo itse, Underhill kertoo.

Kolme päivää myöhemmin lapsi syntyi vain 200 gramman painoisena ja 25 sentin pituisena. Vaikka lapsi syntyi reippaasti etuajassa, äidin mukaan hän hengitti ja liikkui aivan kuin kuka tahansa vastasyntynyt. Tästä huolimatta äiti ja lapsi eivät saaneet apua, jota he olisivat kovasti kaivanneet. Äiti itki ja aneli kätilöitä auttamaan, mutta pyynnöt kaikuivat kuin kuuroille korville.

Henkilökunnan mukaan lapsi syntyi raskausviikolla, jolloin abortti olisi vielä ollut mahdollinen. Tähän syyhyn vedoton he perustelivat sen, miksi eivät suostuneet auttamaan hengestään taistelevaa vauvaa.

– Hän hengitti ja liikkui, se oli todella helpottavaa. Mutta sitten kun he kertoivat minulle sen olleen tavallinen keskenmeno, eikä mitään olisi tehtävissä, maailmani musertui, Underhill kertoo.

– Menin sairaalaan raskaana ja tulin ulos ilman vauvaa.

Vain äärimmäisen harvat selviytyvät

Äiti on tapahtuneesta kauhuissaan, sillä hän tietää, että Yhdysvalloissa jopa raskausviikolla 21 syntynyt lapsi on onnistuttu pelastamaan. Tämä on saanut äidin ihmettelemään, miksi hänen kohdallaan toimittiin tällä tavoin.

– En pyytänyt herättämään häntä henkiin, se olisi ollut liikaa. Mutta hän oli elossa ja hengitti, äiti kertoo.

Sairaalan tiedottajan mukaan ennenaikainen syntymä on aina raskas paikka vanhemmille. Hänen mukaansa vain äärimmäisen harvoissa tapauksissa raskausviikolla 22 .syntyneet lapset jäävät henkiin, sillä heidän tärkeät sisäelimensä eivät ole kehittyneet vielä riittävästi.

Vastaavanlaisissa tapauksissa vanhemmille tarjotaan yleensä mahdollisuutta viettää hetki aikaa vielä elossa olevan vauvansa kanssa, ennen kuin elintoiminnot hiipuvat ja lapsi menehtyy.

Lähde: CatersNews

***

6:35

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.