Mainos

Perhe tuli neljä minuuttia myöhässä vastaanotolle: Lääkäri käännytti paikalta – 5-vuotias tyttö kuoli

Vakavasti sairas pikkutyttö kuoli vain tunti sen jälkeen, kun lääkäri oli käännyttänyt myöhässä olleen perheen vastaanotolta.  

Lääkäri ei suostunut ottamaan vastaan viisivuotiasta Ella-May Clarkia ja hänen perhettään, vaikka tiesi tytön kärsivän hengenvaarallisista astmakohtauksista. Hän kehotti englantilaisperhettä palaamaan vastaanotolle seuraavana aamuna. 

Äiti Shanice kertoo, että hänen iloinen tyttönsä sai kuitenkin vakavan astmakohtauksen pian sen jälkeen, kun tyttö oli käynyt nukkumaan. Vaikka ensiapuhenkilökunta saatiin nopeasti paikalle, mitään ei ollut tehtävissä ja tyttö kuoli muutaman minuutin kuluttua kohtauksen alettua. 

"Meille ei jäänyt muuta kuin kipua"

Vuonna 2015 sattunut tapaus käsiteltiin oikeudessa suljettujen ovien takana. Tytön kuolinsyyksi todettiin se, että tohtori Rowen oli käännyttänyt perheen pois kysymättä yhtään kysymystä tytön kunnosta, vaikka vain kuukautta aiemmin lastenlääkäri oli kirjannut tytön potilastietoihin merkinnän hengenvaarallisista astmakohtauksista.

– Hänen päätöksensä maksoi meidän ihanan pikkutyttömme hengen, äiti kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Virallisen raportin mukaan perhe oli myöhässä vastaanotolta kahdeksan minuuttia, mutta äidin mukaan tieto on virheellinen, sillä hän oli tarkistanut ajan paikan päällä matkapuhelimestaan. Rowenin antaman lausunnon mukaan hänellä oli potilas, kun perhe saapui, mutta tietokonejärjestelmän mukaan näin ei ollut.

Oikeuden päätöksen mukaan Rowenin rike ei ollut niin vakava, että se olisi oikeuttanut toimikieltoon. Lääkäri selvisi siis tapahtuneesta huomautuksella. Tytön isoäidin mukaan tapauksessa ikävää on myös se, että Rowen ei ole esittänyt anteeksipyyntöä perheelle.

– Hän on saanut luvan jatkaa elämäänsä, toisen työn ja unohtaa kaiken. Meille ei jäänyt muuta kuin kipua, isoäiti kertoo.

Lääkäri työskentelee nykyisin eri sairaalassa.

Lähteet: DailymailBBCDailyRecocrd

***

1:29


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.