Mainos

Vakavasti sairas taapero passitettiin kotiin sairaalasta – äidin sinnikkyys pelasti

Hengenvaarallisesti sairastunut taapero käännytettiin sairaalasta kolmesti, pojan äiti kertoo.

Sheima Morsi kehottaa kaikkia vanhempia kuuntelemaan vaistojaan. Morsin oma sinnikkyys pelasti hänen 3-vuotiaan poikansa, Hamzan, hengen. 

Kovasta kuumeesta kärsinyt taapero kuljetettiin ambulanssilla ensimmäisen kerran sairaalaan tämän saatua kohtauksen. Pojan huulet olivat muuttuneet sinisiksi, eikä tämä pystynyt hengittämään. Kalpea ja veltto pikkupoika passitettiin kuitenkin joidenkin tuntien tarkkailun jälkeen kotiin särkylääkkeiden kanssa Woollogongin sairaalasta. Hänellä kerrottiin olevan virustauti – tämä siitäkin huolimatta, ettei pojalta otettu veri- tai virtsanäytettä. 

"Silloin romahdin"

Todellisuudessa pojalla oli hengenvaarallinen sepsis eli verenmyrkytys. Kotiin päästyään pojan kuume nousi yli 40 asteeseen, ja tälle tuli ihottumaa. Äidin mukaan vakavasti sairas poika käännytettiin kahdesti sairaalasta kotiin. Lisäksi äiti soitti kerran sairaalaan ja aneli, että lapsi otettaisiin sisään sairaalaan. Tästä kieltäydyttiin. 

24 tunnissa ensimmäisestä sairaalakäynnistä Hamzan elimet alkoivat lakata toimimasta. Äiti kertoo, ettei poika voinut hengittää.

Vanhemmat veivät lapsen uudelleen päivystykseen, jossa sairaanhoitaja totesi äidin mukaan, että ihottuma johtui virustaudista, ja pisti perheen odottamaan vuoroaan lääkärille.

– Silloin romahdin. Tunsin oloni toivottamaksi – poikani ei voinut puhua, joten minun piti puhua hänen puolestaan, mutta minua ei kuunneltu, äiti sanoo.

Toipuminen vie viikkoja

Kun poika vihdoin pääsi lääkärin pakeille, ja tältä otettiin verinäyte, tapahtumat etenivät vauhdilla. Huone oli pian täynnä lääkäreitä, ja Hamza lennätettiin Sydneyn lastensairaalaan.

– Minulle kerrottiin, että pojallani on sepsis, ja hänet laitettiin kiinni elvytyslaitteisiin.

Myöhemmin äidille kerrottiin, että jos tämä ei olisi ollut niin sinnikäs, hänen poikansa olisi kuollut.

Pojalla oli streptokokin aiheuttama tulehdus, joka tavallisesti löytyy kurkusta. Hamzan tapauksessa tulehdus oli kulkeutunut vereen aiheuttaen hengenvaarallisen verenmyrkytyksen.

Onneksi poika on osoittanut nyt paranemisen merkkejä, mutta hänen odotetaan pysyvän sairaalassa useiden viikkojen ajan.

Sairaalan edustaja kertoo, että tapahtumia tutkitaan.

Lähteet: 9NewsNews.com.au

***

6:08

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.