Mainos

Pieni terroristiryhmä P-Irlannin pommi-iskun takana?

Irlannin tasavaltalaisarmeija IRA ei ilmeisesti ole syyllinen Pohjois-Irlannissa maanantaina räjähtäneisiin pommeihin. Pieni Continuity Army Council (CAC) -ryhmä ilmoitti tänään puhelimitse Irlannin yleisradiolle asettaneensa pommit englantilaisten varuskunta-alueelle Lisburnissa. Englannissa ehätettiin aiemmin tänään jo syyttämään IRA:ta iskusta, jossa 20 sotilasta ja 11 siviiliä loukkaantui.

Pohjois-Irlannin asioiden ministeri Patrick Mayhewn mukaan iskussa oli kaikki IRA:lle tyypilliset piirteet. Myös Irlannissa ilmestyvä Irish Times -lehti viittasi turvallisuuslähteisiin, joiden mukaan vain IRA:lla on riittävästi asiantuntemusta kuljettaa 450 kiloa räjähteitä vahvasti vartioidulle varuskunta-alueelle.

Englannin armeijassa ryhdyttiinkin heti selvittämään, miten isku ylipäänsä oli mahdollista toteuttaa. Iskun tekijäksi ilmoittautunut CAC erosi tasavaltalaisliikkeen valtavirrasta pari vuosikymmentä sitten. Ryhmän uskotaan olleen vastuussa Enniskillenissä Pohjois-Irlannissa heinäkuussa tehdystä pommi-iskusta, jossa loukkaantui 17 ihmistä.

Sekä Englannin että Irlannin hallitusten edustajat vetosivat tiistaina protestanttien puolisotilaallisiin järjestöihin, jotta ne eivät luopuisi tulitauosta ja kostaisi pommi-iskuja.

Jos IRA ei todella olisikaan Lisburnin pommi-iskujen takana, helpottaisi se hieman tilannetta Pohjois-Irlannin rauhanneuvotteluissa. IRA:n poliittinen siipi Sinn Fein on kuitenkin edelleen suljettu pois neuvottelupöydästä IRA:n luovuttua aiemmin tänä vuonna tulitauosta ja räjäytettyä useita pommeja Englannissa.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.