Mainos

Pieni Suomi on klassisen musiikin suurvalta

Jalkapalloilijat ja formulakuskit eivät enää ole ainoita myönteisen Suomi-imagon lähettiläitä. Meillä on myös poikkeuksellisen paljon lahjakkaita klassisen musiikin osaajia, jotka ovat levittäytyneet maailman musiikkitaloihin. Heidän eli kapellimestarien, säveltäjien, solistien ja soittajien menestys luo uudenlaista kuvaa maastamme. Suomi-brandi alkaakin jo merkitä samaa kuin "laadukkuus".

Esimerkiksi pelkästään saksankielisissä oopperataloissa työskentelee kuutisenkymmentä suomalaislaulajaa. Kaija Saariaho johtaa parhaillaan arvostettua Saarbrckenin festivaalia ja Sakari Oramo Birminghamin nykymusiikkijuhlia.

- Karita Mattila varmasti kuuluu tällä hetkellä kolmen merkittävimmän sopraanon joukkoon, ja se on jo aika moinen saavutus - päästä oman, erittäin kilpaillun alueen aivan huippuun. Esa-Pekka Salosella on sama tilanne kapellimestarialueella, sanoo toiminnanjohtaja Risto Nieminen Helsingin Juhlaviikoilta.

Maailmalla olevat huiput ovat aukaisseet tietä tuleville. Suomalaisia seurataan, koska laatua tiedetään odottaa.

- Tie on auki. Meidän noteerataan musiikkimaana hyvin korkealle, ja Suomea ei pidetä minään takapajulana, mikä on myöskin aika paljon Nokian ansiota. Meidät tunnetaan tällä hetkellä korkeatasoisen modernin teknologian maana.

Yhä useammin myös ulkomaiset tähdet pyrkivät Suomeen töihin ja lisäävät näin osaltaan maailman kiinnostusta meihin.

- Nähdään, että tämä on maa, jossa on korkeatasoinen kulttuuri. Ja jos on korkeatasoinen kulttuuri, niin se tarkoittaa, että myöskin muu yhteiskuntaelämä on silloin yleensä maassa hyvällä tolalla. Koulutus on järjestetty, ihmisillä on opiskelupaikkoja ja kansan sivistys on korkealla tasolla, arvioi pääjohtaja Erkki Korhonen Suomen Kansallisoopperasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.