Mainos

Pienet verkkokatkokset eivät rajavartiolaitosta hetkauta

Useiden muiden nettisivujen tavoin myös rajavartiolaitoksen internetsivut ovat hidastelleet tänään. Verkkosivujen kangertelu johtuu poliisin mukaan teknisestä viasta. Sama tekninen vika on hidastanut rajavartiolaitoksen sivuja. Poliisin mukaan kuituvikaa epäillään syyksi.

– Olemme poliisin kanssa samassa verkossa. Tämä tarkoittaa, että kuljemme melko usein käsi kädessä myös vikojen kanssa, tunnustaa rajavartiolaitoksen tiedottaja Johanna Mäkinen.

Mäkisen mukaan raja.fi -sivujen hitaus ei ole kuitenkaan vaikeuttanut paljoa rajavartiolaitoksen arkea. Internetsivut ovat rajavartiolaitoksella ulkoinen järjestelmä, joka ei esimerkiksi vaikuta passin tarkistuksiin tai muihin toimintoihin.

– Tähän asti rajavartiolaitoksen tekniset viat ovat olleet hyvin lyhyitä. Yleensä katkoksista ei ole haittaa, eikä meillä ole varoaikaa tällaisiin tapauksiin. Reagoimme aina yksilöllisesti olemassa olevaan tilanteeseen, Mäkinen kertoo.

Rajavartiolaitos on siirtymässä tämän vuoden aikana uuteen tietojärjestelmään. Mäkisen mukaan uusi tietojärjestelmä vastaa paremmin tulevaisuudessa esimerkiksi äkillisiin internet-sivujen kysynnän kasvuun.

– Haemme tällä parannusta nettisivujen kapasiteettiin. Esimerkiksi sisäministeriö on jo tällä uudella alustalla.

Hallinnon tietotekniikkakeskus HALTIK:in mukaan ongelma saataisiin korjattua tänään illalla.

Sen sijaan Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien nettisivuihin epäillään kohdistuneen mahdollinen palvelunestohyökkäys.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.