Mainos

Picasson maalauksesta paljastui salaisuus - Kuka tämä mies on?

Tutkijat ovat saaneet selvitettyä Pablo Picasson maalaukseen liittyvän salaisuuden.

Picasson vuonna 1901 maalaaman "Sininen Huone" -maalauksen alta paljastui nimittäin toinen maalaus. Uutistoimisto AP kertoo, että kuva saatiin näkyviin infrapunateknologiaa käyttämällä. Maalauksen alta löytyi kuva käteensä nojaavasta miehestä.

Asiantuntijat ovat jo pitkään epäilleet maalauksen siveltimen jäljistä, että sen alta saattaisi löytyä jotakin. 1990 luvulla onnistuttiin röntgenkuvauksen avulla paljastamaan maalauksen alta jotakin epäselvää. Tuolloin ei kuitenkaan esimerkiksi selvinnyt se, että kyseessä on muotokuva.

Vuonna 2008 infrapunakuvauksen avulla saatiin selville, että kyseessä on muotokuva käteensä nojaavasta mieshenkilöstä, jolla on kolme sormusta sormissaan.

Yli viiden vuoden ajan asiantuntijat ovat onnistuneet kehittämään alle jääneestä maalauksesta yhä selvempää kuvaa. Tutkimusten mukaan Picasso oli maalannut muotokuvan vain hieman ennen "Sininen Huone" -maalausta.

Paljastus poiki heti kuuman kysymyksen: Kuka on kuvassa näkyvä mies? Sen verran tiedetään, että kyseessä ei ole Picasson omakuva. Asian tutkinta jatkuu.

Picassolla ei aina ollut varaa uuteen taulukankaaseen, kun hän sai inspiraation. Piilotettuja maalauksia on löytynyt myös muista Picasson teoksista: Myös "La Vie" ja "Silittävä nainen" -maalaukset sisältävät allaan Picasson aiempia töitä. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.