Petteri Sihvoselta kova näkemys Kärpistä – ilmoilla silti iso kysymysmerkki CHL-taipaleen alkuun

Tällä viikolla Jesse Puljujärven riveihinsä napannut Oulun Kärpät oli edellisellä CHL-kaudella paras suomalaismenestyjä. Nyt Kärpillä on edessä melkoinen kivi työnnettäväksi – vastaan tulee kaksi eurooppalaista menestysseuraa.

Kesän aikana Kärppien kokoonpano meni pahasti uusiksi, kun muun muassa NHL imi useita oululaisseuran pelaajia mukaansa.

Veini Vehviläinen, Jani Hakanpää, Teemu Kivihalme, Ville Leskinen, Aleksi Heponiemi, Rasmus Kupari… muutama poistuja lueteltuna.

Jos on lähtijöiden lista kovia nimiä täynnä, niin samalla paikkausliikkeet ovat olleet varsin näyttäviä.

Janne Pesonen, jatkosopimus Jussi Jokisen kanssa ja kaiken kukkuraksi Jesse Puljujärvi.

– Kärpillä erityisesti hyökkäyspää on todella vahva. Ihan käsittämättömän vahva, MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen toteaa.

– Pikkuisen kysymysmerkkejä puolustuspäässä herättää se, että esimerkiksi kukaan ei korvaa Hakanpään jättämää aukkoa, Sihvonen jatkaa perään.

Lyömäase on kuitenkin selkeä. Sihvonen lyö pöytään kovan näkemyksen, kun hän puhuu Kärppien nimivahvasta hyökkäysarsenaalista.

– Se vetelee vertojaan ihan jopa ruotsalaisille menestysseuroille, Frölundalle ja näiden materiaaleille. Samalla tuon voi ajatella niin, että Kärpät asettaa jo itse itselleen menestymisvaatimuksia, Sihvonen kääntelee, viitaten CHL-kauteen.

Hurjat haasteet

Mestarien liigassa eli CHL:ssä Kärpät on kovilla heti alkulohkossa, sillä sen seurana ovat sveitsiläinen SC Bern, ruotsalainen Skellefteå AIK ja ranskalainen Grenoble. Näistä Kari Jalosen luotsaama Bern ja ruotsalaisseura Skellefteå ovat koko Euroopan mittapuulla aivan kirkkainta kärkeä.

– Kärpillä alkulohko ei ole kyllä mitenkään helppo. Jo viime vuonna he kokivat yllätystappion Ranskassa. Nyt sitten Skellefteå ja Bern… ne ovat kovia, todella kovia. Ei ole mitenkään kirkossa kuulutettua, että Kärpät olisi tuosta kahden sakissa, Sihvonen pohtii.

Joka tapauksessa Kärppien kohdalla isoin mielenkiinto kohdistuu tuoreeseen värväykseen, Puljujärveen.

– Hän on mielenkiintoinen lisä. En tiedä, että onko hän välittömästi, sormia napsauttamalla vahvistus, mutta pikkuhiljaa. Nämä ovat hyviä pelejä ajaa häntä sisään, Sihvonen miettii.  

Lue myös:

    Uusimmat