Tappara löi pöytään itsevarman CHL-aikeen – Sihvonen: ”Koen sen aidoksi”

Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kertoo valmistautumisestaan tulevaan kauteen – nostaa esiin mielenkiintoisen vastustajan CHL:stä: Siinä kaupungissa on hurmos päällä jääkiekossa 5:25
Videolla Jukka Rautakorven ajatuksia tulevasta CHL-kaudesta.

Viime kaudella Liigassa pronssia napannut Tappara ilmoitti jo etukäteen aikomuksestaan menestyä jääkiekon Mestarien liigassa eli CHL:ssä. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen ostaa tavoitteen ja väitteen – pienen uhan ja pohdinnan kera.

Kevään ja kesän aikana Tappara on tehnyt useita merkittäviä liikkeitä. On uutta maalivahtia, on muutoksia puolustuksessa ja on kovia värväyksiä hyökkäysosastolle.

Varsinkin viimeisimpänä mainittu elementti, eli hyökkäys kerää kovasti kehuja MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Sihvoselta.

– Tappara on ehkä puolustuksen osalta pikkuisen heikentynyt, mutta hyökkäys näyttää vahvalta. (Charles) Bertrand ja (Patrik) Virta ovat muun muassa uusia kavereita. He ovat todella mielenkiintoisia pelaajia. Tappara on vahva – niin Liigassa kuin CHL:ssä, Sihvonen näkee.

Oma elementti tulee myös tulevasta valmentajamuutoksesta. Jukka Rautakorpi luotsaa vielä yhden kauden kirvesrintoja, minkä jälkeen Jussi Tapola palaa takaisin kyseiseen tehtävään.

– Rautakorpi vetää viimeistä kauttaan ja hän haluaa varmasti näyttää. Hän haluaa jättää sellaisen jäljen itsestään, että hän ei ollut ”poikaansa” Tapolaa heikompi, Sihvonen pohtii yhdestä mausteesta sopassa.

Pieni uhkakuva

Tappara on ilmoittanut jo aiemmin, että se pyrkii ja aikoo menestyä tänään alkavalla CHL-kaudella.

– Koen sen ilmoituksen aidoksi. Että se ei ole vain sellaista höpinää, vaan se on aidosti osa heidän strategiaa. Ja että he oikeasti myös hakevat menestystä ja mestaruuksia, Sihvonen miettii Tapparan omasta julkitulosta.

Alkulohkossa Tappara taistelee jatkopaikasta yhdessä saksalaisen KAC Klagenfurtin, sveitsiläisen ECH Biel-Biennen ja norjalaisen Frisk Askerin kanssa.

Sihvosen mukaan Tapparan lohkossa piilee pieni uhkakuva.

– Se on ehkä helpoin suomalaisten osalta, mutta siinä on oma riskinsä, jos tuohon suhtautuu kevyesti.

– Tappara on lohkon selkeä ennakkosuosikki. Totta kai CHL:ssä on nähty se, että vieraspelit ovat aina hankalia – varsinkin Keski-Euroopassa, jossa on kova tunnelma päällä, Sihvonen jatkaa pohdintoja.

Silti, kirvesrintojen jatkopaikka ei olisi mitenkään yllätys.

– Enemmänkin ihmettelen, että jos Tappara ei mene jatkoon. Voisin melkein lyödä rahaa sen puolesta, että Tappara on kahden parhaan joukossa ja menee pudotuspeleihin, Sihvonen ennustaa.

Lue myös:

    Uusimmat