MTV Urheilu listasi: SM-liigan viisi suurinta tähteä – NHL-paluumuuttaja nousee ylitse muiden

Uusi Liiga-kausi käynnistyy tällä viikolla! Mika Saukkonen ja Petteri Sihvonen käy läpi kauden ennakkoasetelmia 4:24
Petteri Sihvonen analysoi Tulosruudun vieraana alkavaa Liigaa.

Uusi SM-liigakausi käynnistyy tänään torstaina, kun hallitseva mestari HPK ja sen viime kevään finaalivastustaja Kärpät kohtaavat Hämeenlinnassa. Kesän aikana Liigaan on valunut sangen nimekkäitä pelaajia. Mutta ketkä ovat suurimpia tähtiä? MTV Urheilu listasi viisi kovinta nimeä.

SM-liiga toimi väkevänä ponnahduslautana Pohjois-Amerikkaan, kun kesän aikana useat pelaajat laittoivat nimensä alle NHL-sopimukseen.

Oliwer Kaski, Teemu Kivihalme, Jani Hakanpää, Joel Kiviranta, Arttu Ruotsalainen ja niin edelleen.

Tämä tiesi sitä, että monet seurat saivat tehdä isoja paikkausliikkeitä.

Mutta ketkä ovat alkavan kauden kovimpia tähtiä?

MTV Urheilu listasi näistä viisi kovinta nimeä.

1. Jesse Puljujärvi, Kärpät
– Kärpät teki äärimmäisen kovan paluumuttajavärväyksen, kun Puljujärvi allekirjoitti seuran kanssa vuoden mittaisen sopimuksen. Puljujärvi ehti olla melkoinen kohutapaus Pohjois-Amerikassa, sillä hän halusi pois Edmonton Oilersista. Lopulta ratkaisu oli palata tuttuun ympäristöön. Puljujärvi on nimenä melkoinen myyntiartikkeli ympäri Suomea. Harva on unohtanut vuoden 2016 nuorten MM-kotikisoja ja PuLAho-ketjua. Kauden alla CHL-peleissä Puljujärvi on jo antanut osviittaa siitä, että hän on valmis loistamaan isona tähtenä liigassa.

2. Teemu Turunen, HIFK
– Turusen odotettiin siirtyvän isompiin liigoihin. Mutta ei. Siirto IFK:hon toteutui. Viime kaudella pistepörssin kärkisijoilla keikkunut Turunen on äärimmäisen kova värväys IFK:lta. Mutta onko hän suuri nimi Nordiksella? 23-vuotias hyökkääjä on nyt valtavassa näyteikkunassa.

3. Charles Bertrand, Tappara
– Toissa kausi, 32 maalia liigassa. Tämä tiesi lähtöä muualle. Viime kausi ei mennyt kuitenkaan nappiin. Venäjä vaihtui Sveitsiin ja Sveitsi nyt Suomeen. Bertrand luo hurjan vaaraelementin Tapparan ylivoimaan. Vahvassa ruokinnassa ranskalaiselta ei voi odottaa muuta kuin hurjaa tulosta.

4. Kristian Kuusela, Tappara
– Kuuselan kevään tarina oli mahtava. Myöhemmällä iällä mukaan MM-kisaympyröihin ja heti kultaa kaulaan. Vaikka Kuusela alkaa olla jo konkariluokkaa, on hän edelleen melkoinen tekijämies. Viime kausi sen osoitti. 60 peliä ja 54 pistettä. Hyytyminen, missä pelaa?

5. Juhamatti Aaltonen, Pelicans
– Juhamatti tuli pellaamaan. Kesken viime kauden takaisin Suomeen palannut Aaltonen on edelleen erittäin kova nimi liigaympyröihin. Aaltonen on myös kriittisessä asemassa Pelicansin hyökkäyksessä. Erityisesti ylivoimalla. Lahtelaisten menestymishaaveet kulminoituvat Iin taiteilijaan.

Ilmiö, joka pistää silmään

MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen allekirjoittaa tähtivalinnat, pienten vaatimusten kera.

– Turusen ja Bertrandin pitää antaa näyttöjä näiden seuramuutosten jälkeen. Mutta kyllä nuo tähtivalinnat ovat kohdallaan, Sihvonen allekirjoittaa.

Sihvosen papereissa niin tähtien kuin myös kokonaisuudessaan liigaseurojen uusien hankintojen listalta pistää merkille yksi teema.

– Pakkea ei hirveästi näy. Ei uusissa kasvoissa, ei tähdissä. Pakeista on huutava pula. Ehkä tuossa vähän näkyy se, että rahaa ei ole hirveästi. Eikä kyllä maalivahtejakaan hirveästi näy.

– Kaikkinensa Liigassa eletään suu säkissä. Toki se on varmasti pakon sanelemaa, Sihvonen pohtii.

Suurimman tähden valinta on Sihvosen mukaan helppo.

– Puljujärvi. Hän edustaa niin paljon sitä, mitä suomalainen jääkiekko on tällä hetkellä. Mutta nähtäväksi jää, että tuikkiiko se tähti vai ei. Se on vielä auki. Ensimmäiset piirrot ovat olleet oikein lupaavia.  

Lue myös:

    Uusimmat