Rallimestari muisteli uransa hienointa hetkeä: "Juhlin lentokoneessa Tommi Mäkisen kanssa, Juha Kankkunen makasi lattialla"

Petter Solberg pistää huikean uransa pakettiin torstai-iltana alkavassa Walesin MM-rallissa.

Vuonna 2003 maailmanmestaruuden voittaneelle Solbergille kilpailu on toisestakin syystä erityinen. Hänen poikansa Oliver, joka täytti viime viikolla 18 vuotta, debytoi Walesissa MM-tasolla.

Oliver Solbergin osalta kilpailu oli vaakalaudalla, sillä hän ei läpäissyt ajokokeen teoriaosuutta ensiyrittämällä.

– Tilanne näytti siinä vaiheessa pahalta. Hän oli todella pettynyt. Seuraavana päivänä hän suoriutui hyvin ajokokeesta, minkä jälkeen hän meni iltapäivällä uudestaan teoriakokeeseen. Odotin puhelua, ja lopulta vaimoni Pernilla soitti ja sanoi, että Oliver oli reputtanut uudestaan. Hän vitsaili, mutta minä makasin tuskissani autoverstaan lattialla, Petter Solberg muisteli naureskellen.

Solbergilla, 44, on takanaan menestyksekäs ura. Rallin maailmanmestaruuden lisäksi hän on napannut kahdesti rallicrossin MM-tittelin. Solbergin uran hienoimpaan hetkeen liittyy kuitenkin kaksi suomalaiskuljettajaa ja hänen poikansa Oliver.

– Kun Oliver syntyi, olin palaamassa lentokoneella kotiin Uuden-Seelannin rallista. Oliver syntyi kolme kuukautta etuajassa. Juhlimme sitä lentokoneessa Tommi Mäkisen kanssa, ja Juha Kankkunen makasi koneen lattialla.

– Olin hullun hermoissani siitä, miten kaikki sujuu hänen (Oliverin) kanssaan. Siitä hetkestä minulle on jäänyt voimakkain muisto. Jos tätä olisi kysytty minulta muutama vuosi sitten, olisin todennäköisesti vastannut jotakin moottoriurheiluun liittyvää. Olen kuitenkin muuttunut ihmisenä. Perhe on hyvin tärkeä asia minulle, Petter Solberg sanoi.

Todennäköisesti Solbergin muistoissa on hieman korjaamisen varaa, sillä Juha Kankkunen ei ollut mukana vuoden 2001 Uuden-Seelannin MM-rallissa. Suomalaiskuljettajista Uudessa-Seelannissa kilpailivat Mäkisen lisäksi Harri Rovanperä, Toni Gardemeister ja Marcus Grönholm.

Oliver Solberg on yksi rallimaailman suurimmista lupauksista Skodan tehdaskuljettajan Kalle Rovanperän ohella. Solberg ja Rovanperä pääsivät ensimmäistä kertaa ottamaan toisistaan mittaa torstaiaamun testipätkällä, jolla Rovanperä oli 0,6 sekuntia norjalaistalenttia nopeampi.

Britannian MM-osakilpailulla on erityinen merkitys Solbergin ralliperheelle.

– Äitini ja isoisäni ovat kilpailleet täällä, ja lisäksi isäni on voittanut täällä MM-osakilpailun. Sen vuoksi tämä on yksi suosikkikilpailuistani – halusin aloittaa MM-urani juuri täällä, Oliver Solberg kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat