Petter Northugilta kovaa tekstiä Therese Johaugin kohutuista tuloksista – nosti esiin Kerttu Niskasen

Norjalaislegenda Petter Northug rauhoittelee niitä, jotka ovat innostuneet Therse Johaugia koskevasta viimeaikaisesta uutisoinnista.

Johaugin toistaiseksi viimeisestä henkilökohtaisesta kilpailusta maastohiihdon maailmancupissa on kulunut tänään tasan kaksi vuotta. Johaug voitti Falunissa väliaikalähtönä käydyn kympin vapaan kisan yli puolen minuutin marginaalilla.

Viime keväänä esikoislapsensa saanut 4-kertainen olympiavoittaja ja 14-kertainen maailmanmestari virittelee paluuta ensi vuoden MM-kisoihin, jotka käydään Trondheimissä, linnuntietä vain reilun sadan kilometrin päässä hänen kotikylästään Dalsbygdasta.

Viimeaikaiset tiedot Norjasta kertovat, että kuntonsa puolesta Johaug on jo nyt, vuosi ennen kisoja todella kovalla tasolla.

– Hiihtopiireissä kuiskitaan, että Johaug on tehnyt uransa lopettamisen jälkeen hyviä fysiikkatestejä juoksumatolla, VG-lehti kirjoitti viikko sitten, kun Johaug oli voittanut Sveitsissä käydyn 17 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailun kolmella ja puolella minuutilla takavuosien kilpakumppaniinsa Justyna Kowalczykiin.

Johaug itse kommentoi juoksumattotuloksiaan sanoilla "ei huono".

– Tulokset ovat parempia kuin urani alussa, mutta eivät samalla tasolla kuin urani lopussa, jolloin olin parhaimmillani.

Ruotsalaislehti Expressen tavoitti asiaan liittyen Northugin, joka uskoo kyllä, että Johaugin kapasiteetti riittää MM-menestykseen, mutta koviksi kehutuista juoksumattotuloksista hän ei piittaa pätkääkään.

– Kun puhutaan matolla juoksemisesta, Therese tulee nähdäkseni olemaan siinä hyvä riippumatta siitä, montako lasta hänellä on. Mutta se on ihan eri asia kuin asettua sukset jalassa viivalle Frida Karlssonin, Jessie Digginsin ja Kerttu Niskasen kanssa.

Northug voitti omalla urallaan kaksi olympiakultaa, 15 maailmanmestaruutta ja 38 maailmancupin osakilpailua. Kokonaiscupin ykkönen hän oli kahdesti.

– Minä olin todennäköisesti koko maailmancupin huonoin juoksumatolla.

Lue myös:

    Uusimmat