Petter Northugilta hurja arvio MM-kisoissa säväyttäneestä hiihtolupauksesta: "Hänestä voi tulla seuraava Therese Johaug"

19-vuotias ruotsalainen hiihtolupaus Frida Karlsson säväytti tiistaina nappaamalla Seefeldissä 10 kilometrin perinteisen matkalta MM-hopeaa. Norjalainen hiihtoikoni Petter Northug nostattaa odotuksia povaamalla Karlssonista "uutta Therese Johaugia".

Karlsson pani tiistain kisassa upeasti kampoihin Norjan supertähti Johaugille ja taipui tälle vain 12,2 sekuntia. 6,8 kilometrin väliajassa Karlsson oli Johaugia vain 4,8 sekuntia perässä ja näytti uhkaavan toden teolla tämän voittoa.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n haastattelussa Northugilta udeltiin, voiko Karlsson vakavasti haastaa Johaugin.

– Kyllä, uskon niin. Haaste on nyt, kun hän on onnistunut niin hyvin, että monet Ruotsissa varmasti vaativat, että hän tarjoaa mannaa monta vuotta eteenpäin. Jos hän tekee asioita oikein, hänestä voi tulla uusi Johaug, joka dominoi monta vuotta, Northug sanoi.

Karlsson on nimennyt aiemmin juuri Northugin idolikseen.

– Olen ihaillut hänen tyyliään mennä omaa polkuaan. Minä haluan mennä omia polkujani. Tapasin Petterin, kun olin pieni, ja muistan saaneeni hänen nimikirjoituksensa, Karlsson kertoi ruotsalaislehti Expressenin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat