Ravisuttava kulissipaljastus Therese Johaugista – NRK sai tiedon norjalaistähden testeistä

Paluutaan maastohiihdon kansainväliselle huipulle harkitseva Therese Johaug on tällä hetkellä virittämässä itseään kuntoon. Kulissitiedot norjalaistähdestä ovat paljonpuhuvat.

Therese Johaug on tänä keväänä isojen päätösten edessä. Hiihdossa 14 MM-kultaa voittaneen norjalaisen on ratkaistava, lähteekö hän tavoittelemaan vielä kerran arvometallia palkintokaappiinsa ensi kaudella. Vuoden kuluttua hiihdetään MM-kisat Norjan Trondheimissa, jossa etukäteen kutkuttavin kilpailumatka Johaugin vinkkelistä on 50 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailu.

MM-kisaurakan mahdollisia esteitä on Johaugin mukaan kaksi. 

– Merkitsee paljon nähdä, millainen kuntoni on, ja onko se todella mahdollista vai ei. Ja ehkä ennen kaikkea on tunnustella omaatuntoani kotona, ja millaista se on, Johaug punnitsee NRK:n haastattelussa.

Johaugin ja kumppanin Nils Jakob Hoffin tytär täyttää vuoden 17. toukokuuta. Huippu-urheiluharjoittelu vaatii aikaa, mikä on väistämättä pois yhteisistä hetkistä pienen lapsen kanssa.

"Se on huippu-urheiluharjoittelua"

Johaugin harjoitus- ja kilpailuohjelma kertoo, ettei 35-vuotias ole kuitenkaan leikkimässä paluusuunnitelmiensa kanssa. NRK:n mukaan pelkästään tammikuussa Johaugille kertyi yli 60 harjoitustuntia.

– Se on huippu-urheiluharjoittelua, ei kuntoiluaktiviteettia. Hän valaa perustuksia MM-kisoja varten, NRK:n artikkelissa huomautetaan.

Lisäksi NRK:n saamien kulissitietojen mukaan Johaugin tekemät juoksutestit paljastavat hänen olevan jo nyt kuntonsa puolesta tasolla, jolla maastohiihdossa vain terävimmällä huipulla olevat urheilijat ovat. Johaug ei itse halua kommentoida juoksutestinsä tuloksia lainkaan.

Paljonpuhuva on myös Johaugin harjoitusladulla nähneen, itsekin paluuta huipulle rakentavan, Helene Marie Fossesholmin kommentti kilpasiskostaan.

– Olen nähnyt, että Therese on ollut hyvä. Miten hyvä, minun ei tarvitse kommentoida sitä, Fossesholm hymyilee NRK:lle.

– Uskon, että jos hän tulee takaisin, hän on aivan siellä ylhäällä. Mutta hänen pitää haluta sitä itse.

Paluu kisaladulle jo ensi viikolla

Tällä hetkellä asiantuntijatehtävissä Norjan yleisradion hiihtolähetyksissä työskentelevä Johaug laittaa itse lapun rintaansa ensimmäistä kertaa lopettamisensa jälkeen jo ensi viikolla Sveitsissä.

Tänä vuonna 23. kertaa hiihdettävä Engadin Frauenlaufin 17 kilometrin kilpailu 1. maaliskuuta saa Johaugin myötä varmuudella poikkeuksellista kansainvälistä huomiota.

– Kun minulla on starttinumero rinnassani, haluan mennä lujaa, se on myönnettävä, Johaug sanoo.

Lisäksi on mahdollista, että ohjelmaa täydennetään vielä 23. maaliskuuta hiihdettävällä Norjan mestaruuskisojen 30 kilometrin kilpailulla, mutta ainakin toukokuun 1. päivänä Johaug aikoo asettua jälleen starttiviivalle kovin tavoittein. Silloin hän juoksee puolimaratonin Gruessa.

– Tavoitteeni on juosta noin 1.10, Johaug paljastaa NRK:lle.

Vastaavaan aikaan puolimaraton on taittunut aiemmin vain neljältä norjalaisnaiselta. Yleisurheilun EM-kisojen tulosraja matkalle on 1.10.30.

Lue myös:

    Uusimmat