Petter Northug tylytti viestissä hyytynyttä ruotsalaishiihtäjää kovin sanankääntein: "13 vuotta vankeutta, niin hän oppii"

Niskanen: Alkaa tuntua siltä että riittää 2:29
Iivo Niskanen kommentoi perjantain miesten viestiä MTV Urheilulle.

Ruotsin Calle Halfvarsson oli miesten maastohiihdon MM-kisoissa viestin toisella osuudella kärkiryhmässä mukana, muttei pystynyt vastaamaan Iivo Niskasen vaudinpitoon. Entinen kilpakumppani Petter Northug latoi kovaa kriitiikkiä ruotsalaisen väsähtämisestä.

Halfvarsson lähti toiselle osuudelle 6,4 sekuntia Venäjää jäljessä. Ruotsalainen kiri eron umpeen, mutta voimat loppuivat, kun vauhtia kiristettiin. Halfvarsson tuli vaihtoon 27 sekuntia kärkiryhmää jäljessä.

Norjan TV2:lle kisoja kommentoinut 13 MM-kultaa voittanut Petter Northug ei tyylinsä mukaan sanoja säästellyt.

– Ei, ei Calle. Teit sen taas. Taas! Katsokaa häntä. Mitä hän oikein tekee?, Northug kommentoi Aftonbladetin mukaan.

– Tämä voi olla viimeinen viesti, jonka Calle Halfvarsson hiihtää Ruotsille. 15-20 hiihtäjää tekisivät parempaa työtä kuin Calle.

Northug epäilee, ettei edes urheilupsykologin avusta olisi väsähtäneelle ruotsalaiselle hyötyä.

– Ei se auta. Tuosta täytyy tulla jokin rangaistus. 13 vuotta vankeutta, niin hän oppii. On niin surkeaa, että hän tekee näin kerta toisensa jälkeen. 

– Seuraavassa Seefeldin poliisin ratsiassa viedään Calle Halfvarsson – taktiikan perusteella.

Studiossa oli niin ikään entinen hiihtäjä Niklas Dyrhaug, joka ihmetteli Halfvarssonin taktiikkaa.

– Kuka häntä valmentaa? Miksi hän nykäisi sprinttimäessä? Miksei hän jättäytynyt taakse ja odottanut?

Halfvarsson iski heti takaisin

Halfvarsson kertoi Expressenille nauraneensa Northugin kommenteille. Ruotsalainen kuitenkin piikitteli Aftonbladetin mukaan samalla mitalla takaisin.

– Uskon, että Petterillä on enemmän kokemusta vankeudesta kuin minulla, hän viittasi Northugin 50 päivän vankeuteen johtaneeseen rattijuopumukseen vuonna 2014. 

– Petterillä on tapana mennä rajojen yli.

Ruotsalainen kertoo hiihtäneensä kovaa, koska olo oli virkeä. Taktiikassa oli kuitenkin parantamisen varaa.

– Niskanen hiihti toisella kierroksella kovaa ja yritin pysyä mukana. He kuitenkin menivät liian nopeasti. On parempi tunnustaa, että kolmikko oli tällä kertaa liian vahva. Maitohapot jylläsivät ja minä pysähdyin. 

Halfvarssonin jälkeen viestiä viemään lähtenyt Jens Burman väsähti joukkuetoverinsa tavoin ja tuli vaihtoon minuutin kärkeä jäljessä. Ruotsi oli viestin viides.

Halfvarssonin kisat loppuivat perjantaihin, sillä hän ei halua hiihtää 50 kilometrin kilpailua olosuhteiden takia. Ruotsalainen olisi halunnut, että latuja suolataan.

– Näyttää siltä, ettei mikään muu maa kuin Ruotsi halua latujen suolausta. Se on harmi, koska laduista olisi saatu nopeammat.

– Suolaaminen olisi tehnyt olosuhteista oikeudenmukaisemmat. 

Lue myös:

    Uusimmat