Mainos

Petossyyte ja kesäteatteri nurin Hämeenlinnassa

Hämeenlinnan käräjäoikeus on hylännyt petossyytteet kesäteatterin markkinointijutussa. Aulangon kesäteatteri jää sen myötä ilman 50 000 euron vahingonkorvausta. Teatteria pyörittävän yhdistyksen puheenjohtajan Miika Överlundin mukaan se tietää toiminnan loppua.

Aulangon kesäteatterin ensimmäiseksi ja viimeiseksi produktioksi jää kesän 2008 Nummisuutarit, joka tuotti isot tappiot. Teatteri ja syyttäjä katsoivat tappion aiheutuneen provisiopalkkaisen markkinoijan petoksesta, mutta oikeus oli toista mieltä.

Käräjäoikeus korostaa kansliapäätöksensä perusteluissa, ettei osapuolilla ollut yksiselitteistä sopimusta. Petoksesta ei ollut kyse, koska markkinoijan ei näytetty hankkineen itselleen tai muille taloudellista hyötyä eikä syytteessä edes vedottu vahingoittamistarkoitukseen.

Markkinointia hoitaneen naisen ainoa virhe oli oikeuden mielestä se, että hän lähetti toukokuussa kesäteatterille väärän listan ennakkovarauksista. Ei ollut kuitenkaan varmaa tietoa siitä, että kesäteatteriyhdistys olisi peruuttanut produktion, jos oikea tilanne olisi tiedetty ennen kesäkuuta.

(MTV3 - STT)

a (17.2.)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.