Mainos

Petosrikollisuus kasvussa

Vakuutusyhtiöiden Keskusliiton toimitusjohtajan mukaan monet kansalaiset odottavat korvaajan löytymistä aina vahingon jälkeen. Jos ei ole vakuutusta, apua odotetaan esimerkiksi valtiolta.

Talous- ja petosrikollisuuden määrä ja niissä liikkuvat rahasummat ovat kasvussa. Lisäksi internet, sähköinen asiointi ja uudet tuotteet ovat lisänneet petosten tekijöiden tekotapoja entisestään. Osa rikoksista kohdistuu myös vakuutusyhtiöihin.

Vakuutusyhtiöiden Keskusliiton toimitusjohtajan Esko Kivisaaren mukaan vakuutusyhtiöt ovat entistä aktiivisempia selvittämään niihin kohdistuvia petoksia. Näin myös lisätään kiinni jäämisen riskiä. Naantalissa poliisin ja vakuutusalan seminaarissa puhunut Kivisaari sanoi, että yhä harvempi hyväksyy vahingon määrän liioittelun korvaushakemuksissa.

Kivisaaren mukaan monet kansalaiset odottavat korvaajan löytymistä aina vahingon jälkeen. Jos ei ole vakuutusta, apua odotetaan esimerkiksi valtiolta. Jos korvausta ei ole saatavilla, osa tyytyy siihen. Pieni osa väestöstä taas yrittää saada korvausta keinoilla millä hyvänsä, muun muassa vakuutusyhtiöistä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.