Peter Nygårdin poika Kai Bickle MTV:n erikoishaastattelussa – kohtaus illallisella sai ymmärtämään, että isä "voi olla hirviö"

8:09
“Lasken itseni yhdeksi uhreista” – Peter Nygårdin poika Kai Zen Bickle kertoo videohaastattelussa, mitä hän ajattelee isästään tänä päivänä

Muotimiljonäärin poika kokee menettäneensä vanhemman, joka hänellä kerran oli. MTV Uutisten haastattelussa Kai Zen Bickle kertoo tilanteesta, jossa hänen käsityksensä isästään muuttui lopullisesti. Pysäyttävä video katsottavissa yllä.

Suomalaissyntyinen muotimoguli Peter Nygård, 79, joutui viime vuonna kansainvälisen mediakohun keskiöön. Yli 50 naisen nostamassa joukkokanteessa Nygårdia syytetään muun muassa raiskauksista ja seksikaupasta.

Joulukuussa Nygård pidätettiin. Perjantaina Kanadan Winnipegissä toimiva tuomioistuin päätti, ettei hän pääse vapaaksi takuita vastaan. Julkisuudessa hän on vankasti kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

Miljonäärin poika Kai Zen Bickle on seurannut isänsä tilannetta murtuneena. MTV Uutisten videohaastattelussa hän kertoo ryhtyneensä toimiin, jotta Nygård saadaan vastuuseen väitetyistä teoistaan.

Bickle on tavannut uhreja ja heidän asianajajiaan ja tarjonnut apua todisteiden hankkimiseen.

– Pahin mahdollinen tapa menettää luottamus omaa isäänsä kohtaan on kuulla, että hän on todellinen hirviö ja valehdellut aivan kaikesta, Bickle toteaa haastattelussa.

– Se on kamala tunne.

Ristiriitainen isähahmo

Kai Bickle ja hänen kaksi sisarustaan varttuivat äitinsä kasvattamina. Isää tavattiin lähinnä lomilla ja viikonloppuisin. Aikuisiällä valmistumisensa jälkeen Bickle työskenteli isänsä yhtiössä lyhyen ajan. 

Bicklen äiti jätti Peter Nygårdin 14 avioliittovuoden jälkeen. Poika oli tuolloin kolmevuotias. Videohaastattelussa hän kertoo lapsuudestaan ja siitä, miten ristiriitainen isähahmo Nygård on hänelle ollut.

Isän puheet ja teot eivät käyneet käsi kädessä. Bicklen mukaan Nygård viljeli jälkikasvulleen runsaasti elämänohjeita oikean kumppanin etsinnästä ja naisten arvostuksesta, vaikka toimi todellisuudessa itse toisin.

– Hän toisteli ihmisille juuri niitä asioita, joita he tahtoivatkin kuulla.

Pojan näkökulmasta isä vaali yksityisyyttään, piti elämänsä eri osa-alueet erillään toisistaan – ja kätki pimeät puolensa ostettujen vaitiolosopimusten ja hulppean kulissin taakse.

"Paholaisen paikka" Bahamalla

Viime vuosikymmenten aikana myös suomalaismediat ovat seuranneet muotimogulin loistokkaalta vaikuttanutta elämää. Erityisen tunetuksi paikaksi on muodostunut Bahamalla sijaitseva merenrantahuvilakompleksi Nygård Cay, jossa mies on järjestänyt sittemmin kyseenalaiseen valoon joutuneita kosteita seurapiirijuhliaan.

Muotimiljonäärin residensseissä on vuosien saatossa vieraillut myös useita suomalaisnaisia, joista osa on kertonut julkisuudessa epäasiallisesta kohtelusta ja kokemastaan ahdistelusta.

– Se on puumajan ja lomakeskuksen risteytys trooppisella saarella, todella vaikuttava näky. Mutta näin jälkikäteen mietittynä se tuntuu suorastaan paholaismaiselta paikalta. Hän valjasti huvilan ihmisten hyväksikäyttöön, kun hän olisi voinut tehdä siellä paljon hyvää, poika sanoo.

Maaliskuussa 2019 tapahtui käänne. Bickle kertoo videolla, kuinka hän osallistui isänsä järjestämille illalliskutsuille. Ilta muutti hänen käsityksensä Peter Nygårdista.

– Niillä kutsuilla todistin isäni epäilyttävää käytöstä, joka sai minut kyseenalaistamaan koko ihmisen ja uskomaan, että hän todella voi olla hirviö.

Katso Kai Bicklen koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Nygårdin pojan kokemuksista kertoi aiemmin myös Helsingin Sanomat. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja