Mainos

Petäjä valmis tutkituttamaan veripussit

Suomen Hiihtoliiton puheenjohtaja Paavo M. Petäjä on valmis tutkimaan perinpohjin kenen käytössä helsinkiläiseltä poliisiasemalta löytyneen hiihtoliiton lääkelaukun sisältämät veripussit ovat olleet.

-Ellei asia muuten selviä, otetaan sormenjäljet ja katsotaan veriryhmät, Paavo M. Petäjä totesi Lahdessa tänään.

Lääkelaukku sisälsi muiden muassa Haes-verenohennuslääkettä. Haes-lääke on käytännössä sama aine, josta Jari Isometsä jäi kiinni MM-hiihtojen aikana. Lääkelaukun löytyminen oli yllätys Petäjälle ja hiihtoliiton toimitusjohtajalle Esa Klingalle.

-En edes tiennyt, että liitto omistaa sellaisia laukkuja, Petäjä kertoi. Sen paremmin Petäjä kuin Klinga eivät olleet halukkaita ottamaan kantaa siihen, kertooko lääkelaukun sisältö systemaattisesta dopingista.

-Sain ensimmäisen tiedon siitä aamulla tv:stä, joten syvempää tutkimusta aiheesta en ole voinut tehdä, Klinga sanoi. Hän arveli, ettei liitto olisi missään vaiheessa saanut dopingaineita "virallisesti organisaationa".
-Siitä ei päästä mihinkään, että tapahtunut heittää synkän varjon heidän päälleen, Petäjä totesi maastohiihdon valmennusjohdosta ja liiton eronneista lääkäreistä.

Dopingtulosta odotetaan

Petäjä ja Klinga odottavat Lahdessa tietoa Kansainvälisen Hiihtoliiton FIS:n toimistosta Lahden MM-kisoissa positiivisen dopingnäytteen antaneen suomalaisen hiihtäjän B-näytteestä. Tieto on luvassa iltapäivän kuluessa. Samaan aikaan he ovat myös yrittäneet saada tarkkaa tietoa siitä milloin Kansainvälisen dopingtoimiston WADA:n Suomen MM-joukkueelle tekemän yllätystestin tulokset ovat tiedossa. Molempien mielestä tulokset tarvitaan pohjaksi riittävän kattavan selvityksen tekemiseksi. Kumpikin myönsi odottavansa WADA:n tuloksia jännittyneenä, mutta ilman pelkoa.

Dopingsotkun vastuukysymyksiin Petäjä ja Klinga ottivat varovaisesti kantaa. Klinga sanoi ottavansa täyden vastuun siitä, että perusteellinen tutkimus tehdään. Petäjä muistutti, että oto-pohjalta liiton puheenjohtajana toimivana hänellä ei ole edellytyksiä tietää mitä kaikkea liiton sisällä tapahtuu. Esa Klinga myönsi kuitenkin, että tähän asti tapahtunut tarkoittaa, että "liiton organisaatio ei ole ollut hallinnassa niin kuin olisi pitänyt".
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.