F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-kisakuskin tehtävät jättänyt Robert Kubica avasi vaikean paluukautensa taustoja – "Se on vain halpa tekosyy"

0:45
Robert Kubica kolaroi Antonio Giovinazzin kanssa.

Puolalaiskuski Robert Kubican paluu F1-radoille ei sujunut ruusuisesti. Kubica on nyt avannut syitä vaikeuksia täynnä olleeseen kauteensa.

Kauden 2010 jälkeen F1-radat jättänyt Kubica palasi viime kaudeksi jälleen moottoriurheilun kuninkuusluokkaan Williamsin ohjaksiin, mutta hehkutetusta paluusta muodostui lopulta aikamoinen pannukakku.

Vaikka Kubica onnistuikin saalistamaan Williamsin kauden ainoan MM-pisteen erikoisessa Saksan osakilpailussa, ei puolalaisen otteet vakuuttaneet oikeastaan missään vaiheessa kautta. Kauden aikana heräsi epäilyksiä siitä, pystyykö Kubica käsittelemään Pirellin renkaita tarpeeksi hyvin. Kubica ei kuitenkaan halua piiloutua tekosyiden taakse.

– Luulen, että olen tarpeeksi viisas ymmärtääkseni, kuinka renkaiden kanssa toimitaan. Kuljettaja ohjaa autoa, mutta meillä kaikilla on samat tavoitteet ja mahdollisuudet tehdä töitä renkaiden kanssa. Se on vain halpa tekosyy, Kubica toteaa Motorsport-total.comin haastattelussa.

Kubica kuitenkin myöntää, ettei paluu F1:iin sujunut toivotulla tavalla. Syitä tähän on monia, mutta Williamsin haastava tilanne kauteen lähdettäessä ei auttanut asiaa.

– Minulla on oma mielipiteeni, ja on alueita, joilla olisin voinut olla parempi, mutta yleisesti ottaen tilannekaan ei auttanut. Meidän tapauksessamme minulle olisi ollut tärkeää aloittaa kausi hyvällä tasaisuudella. Valitettavasti näin ei tapahtunut, Kubica kertoo.

Perinteikäs Williams oli kieltämättä yksi F1-kauden murheenkryyneistä. Ongelmat alkoivat jo talvitesteissä, kun talli ei ehtinyt saada autoaan ajoissa valmiiksi, joten kauteen lähdettiin todella ohkaisilla ennakkotiedoilla. Kubica oli kauden aikana välillä epätietoinen siitä, mistä tallin ongelmat oikeastaan johtuivat.

– Välillä oli päiviä, jolloin en saanut vastauksia lainkaan. Minulla ei ollut mitään ideaa, miksi meillä meni niin huonosti, Kubica paljastaa. 

Kubican paluu kisakuskiksi jäi ainakin toistaiseksi yhden kauden mittaiseksi. Ensi kaudella Kubica toimii Alfa Romeon varakuljettajana.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja