F1-kilpakuljettajaksi palaava Robert Kubica: "En ota keveitä ja helppoja haasteita"

F1-sarjaan kilpakuljettajaksi ensi kaudella Williams-tallissa palaava Robert Kubica tietää olevansa sarjan hännänhuipuksi viime kaudella pudonneen brittitallin autossa kovan haasteen edessä.

Kubican lupaava ura kuninkuusluokassa katkesi kauden 2011 alla rajuun rallionnettomuuteen, jossa puolalaisen oikea käsivarsi vammautui vaikeasti. Kubica vakuuttaa, ettei hänellä ole harhakuvitelmia edessään olevan tehtävän vaativuudesta.

- Tehtävä on vaikea ja tavoite erittäin kunnianhimoinen, mutta olen mielestäni tunnettu siitä, etten ota keveitä ja helppoja haasteita, Kubica painotti puolalaiselle Przeglad Sportowy -sanomalehdelle.

Williamsin viime kaudella käyttämä FW41-auto oli tallilta täydellinen epäonnistuminen. Kubica tietää menestyksensä riippuvan pitkälti siitä, millaisen työkalun brittitallin insinöörit kykenevät hänelle ensi kaudella tarjoamaan.

- Paljon on kiinni siitä, millaisen tuntuman saan autoon ja millainen auto on. Miten se käyttäytyy? Tämä voi suuresti yksinkertaistaa tai monimutkaistaa tilannetta. Jos auto ei toimi kuljettajan odottamalla tavalla, niin silloin kyse ei ole niinkään nopeudesta ja kierrosajoista. Auton tarjoama tuntuma voi estellä kuljettajaa, Kubica totesi.

Lue myös:

    Uusimmat