Robert Kubica myöntää ongelman: Pätevä väki pakenee Williamsilta

F1-sarjan kilpakuljettajaksi kahdeksan vuoden tauon jälkeen Williamsilla palaava Robert Kubica myöntää, että tallin osaava henkilökunta on karkaamassa kilpailijoiden leireihin.

Videolla C Moren F1-asiantuntijan Toni Vilanderin kommentit Robert Kubican paluusta kisakuljettajaksi.

LUE MYÖS: Robert Kubican paluu: "Negatiivisia tapahtumia managerin ja vanhempien kanssa" 

Perinteikäs Williams romahti kuluneella kaudella sarjan hännänhuipuksi, mikä on tehnyt syvissä vesissä kyntävästä brittitallista vähemmän houkuttelevan työpaikan.

Abu Dhabin testirupeamaan valmistautuva Kubica kertoo, ettei hän tällä hetkellä vielä tiedä ensi kauden kisainsinöörinsä nimeä.

– Tämä oli ennen sopimuksen allekirjoittamista yksi neuvottelun pääkohdista, mutta en ole saanut siihen vielä vastausta. Yritin saada asian selvitettyä viikonlopun aikana, jotta voisin tehdä testeissä tämän henkilön kanssa töitä, koska nyt on jo korkea aika saada asiat toimimaan hyvin. Tällä hetkellä en kuitenkaan tiedä, Kubica kertoi Eleven Sportsille.

– Tämä ei ole helppoa aikaa, koska monet ihmiset ovat lähdössä pois. On vaikea löytää hyviä työntekijöitä, koska he näkevät, ettei tallilla ole nopeaa autoa. Monella olisi kyllä intoa tehdä töitä sarjan parhaissa talleissa, Kubica jatkoi.

Puolalaiskuski kuitenkin vakuuttaa, ettei hän ole vielä huolissaan ensi kauden autonsa kilpailukyvystä.

– Olen ollut varikolla sen verran pitkään, etten rupea murehtimaan autosta, mikä on radalla vasta helmikuun lopulla. Sellainen ei muuttaisi mitään, Kubica painotti.

– Vuonna 2008 BMW:llä olimme testeissä neljä sekuntia perässä, mutta käänsimme kahdessa kuukaudessa tilanteen ympäri. Williams on kuitenkin erilaisessa tilanteessa, eikä sellaisia ihmeitä ole luvassa.

– Lähestyn tulevaa kautta erittäin realistisesti. Jos olemme Australiassa kahdeksantena tai yhdeksäntenä, niin tilanne on erittäin hyvä. Ei kuitenkaan ole minun asiani laatia sellaisia tavoitteita, Kubica summasi.

Lue myös:

    Uusimmat