F1-kisakuskiksi palaava Robert Kubica: “Minulla on paljon enemmän menetettävää kuin ihmiset uskovat”

F1-sarjassa tositoimiin kahdeksan vuoden tauon jälkeen Williams-tallissa palaava Robert Kubica vakuuttaa olevansa valmis ensi kauden haasteisiin.

Videolla C Moren asiantuntija Toni Vilander kommentoi Robert Kubican paluuta kisakuskiksi.

Vuoden 2011 alussa tapahtuneen rallionnettomuuden jälkeen Kubican uran autourheilun kuninkuusluokassa katsottiin olevan peruuttamattomasti ohi, mutta sitkeä puolalainen on taistellut tiensä takaisin huipulle.

Kubica korvaa ensi kaudella Williamsilla Sergei Sirotkinin, jonka ura formulasarjan peränpitäjäksi vajonneessa brittitallissa jäi yhden kauden mittaiseksi. Kubica myöntää paluunsa kilpakuljettajaksi sisältävän riskejä, mutta puolalainen vakuuttaa olevansa valmis haasteeseen.

- En tulisi takaisin, jos en uskoisi pystyväni tekemään työtäni oikealla tavalla. Minulla on paljon enemmän menetettävää kuin ihmiset uskovat. Suuri osa työstä tehdään radan ulkopuolella. Siihen kuuluu auton kehittäminen ja Williamsin nostaminen takaisin sille kuuluvaan asemaan, Kubica painotti Sky Sportsille.

Onnettomuuden jälkeen Kubican oikean käsivarren motoriikka ei koskaan palautunut ennalleen. Hän ei katso tämän kuitenkaan rajoittavan työtään.

- Vuosi sitten ymmärsin, että voin ajaa autoa yhtä luonnollisesti kuin ennenkin. Elämäni tärkein päivä oli 12 kuukautta sitten, kun ymmärsin pystyväni siihen. Rehellisesti sanottuna olen mielestäni nyt siihen valmiimpi kuin koskaan aiemmin.

- Tämä on pitkän matkan päätepiste. On ollut suuri haaste päästä tänne asti, mutta nyt tämä on uuden haasteen alku, Kubica kiteytti.

Lue myös:

    Uusimmat