Mainos

Perussuomalaisten Terho Ylelle: Tynkkysen erottaminen saanut liian suuret mittasuhteet

Sebastian Tynkkysen erottaminen perussuomalaisista on saanut varsin suuret mittasuhteet verrattuna siihen, mikä on kolmannen varapuheenjohtajan rooli poliittisessa puolueessa.

Näin linjasi perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho Ylen A-Talkissa torstai-iltana.  

– Me ollaan oikeastaan jo siirrytty omakohtaisesti eteenpäin ja käsitelty asia, Terho sanoi.  

Potkut perjantaina

Perussuomalaisten puoluehallitus erotti viime viikon perjantaina Tynkkysen puolueen jäsenyydestä. Erottamista perusteltiin sillä, että Tynkkynen oli kerännyt puolueen jäsenten nimiä yhteiskokousta vaatineeseen vetoomukseen ja julkaissut osan niistä lupaa kysymättä.  

Yhteiskokouksessa olisi ollut tarkoitus päättää perussuomalaisten jatkossa hallituksessa. Puoluehallitus kuitenkin päätti, että kokousta ei järjestetä.  

Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä sanoi A-Talkissa näkevänsä tilanteen ainutkertaisena, sillä puolueen puheenjohtajistoon kuuluva käy julkista keskustelua puolueen linjasta ja puoluehallitus reagoi siihen erottamalla puolueen jäsenyydestä.  

Putkonen kritisoi Yleä

Perussuomalaisten viestintävastaava Matti Putkonen kritisoi lähetyksessä puolestaan kovin sanoin Ylen toimintaa. Lisäksi Putkonen poistui studiosta kesken suoran lähetyksen, mutta palasi pian taas takaisin.  

Erottamista perusteltiin sillä, että Tynkkynen oli kerännyt puolueen jäsenten nimiä yhteiskokousta vaatineeseen vetoomukseen ja julkaissut osan niistä lupaa kysymättä.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.