Mainos

Tynkkynen valmis oikeustoimiin PS:n puoluehallitusta vastaan

Perussuomalaisten nuorisojärjestön puheenjohtaja ja kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen sanoo olevansa valmis oikeustoimiin puoluehallitusta vastaan, jos puoluehallitus ei peru Tynkkysen erottamispäätöstä.   

– Puoluehallitus teki muutama viikko sitten erottamispäätöksen, joka on lakiasiantuntijoiden mukaan laiton ja mitätön, Tynkkynen sanoo tiedotteessa.

Puoluehallitus erotti Tynkkysen puolueesta lokakuussa. Puoluehallituksen mukaan syynä oli se, että Tynkkynen oli julkaissut perussuomalaisten yhteiskokousta vaatineeseen nettivetoomukseen keräämänsä nimet ilman lupaa.  

– Lakimieheni on tänään lähettänyt kirjelmän puoluehallituksen jäsenille ja tiedustellut mahdollisuutta sovinnolliseen ratkaisuun, Tynkkynen sanoo tiedotteessa.  

Hänen mukaansa takaraja vastaamiselle on ensi viikon keskiviikkoiltana. 

Perussuomalaisten sääntöjen mukaan puoluehallituksen jäsenen on oltava myös puolueen jäsen. Ongelma Tynkkysen erottamisessa puolueen jäsenyydestä on siinä, että lain mukaan puoluehallituksen jäsenen voi erottaa vain puoluekokous.  

Tynkkynen ei saa enää osallistua perussuomalaisten eduskuntaryhmän kokouksiin. Asiasta päätti eduskuntaryhmä viime viikolla.  

– En missään nimessä haluaisi lähteä oikeuteen näin selvässä asiassa, mutta jos muuta vaihtoehtoa ei ole, olen pakotettu näin puolustamaan yhteisiä päätöksiä, esimerkiksi sitä, miten kenttä on halunnut minut puoluehallitukseen puolustamaan niitä asioita, joiden vuoksi ihmiset ovat liittyneet Perussuomalaisiin, kirjoittaa Tynkkynen tiedotteessaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.