Mainos

Soini Tynkkysen hallituseropuheista MTV:lle: Rintamakarkuruus olisi selkärangatonta

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini torjuu varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkysen esityksen, että puolueen pitäisi keskustella hallituksessa jatkamisesta.

Soini kertoo, että hänen mielestään Tynkkysen vaatimaa yhteiskokousta ei tarvita.

Soini kirjoitti MTV Uutisille tekstiviestitse, että "rintamakarkuruus vaikeassa talous- ja maahanmuuttotilanteessa olisi selkärangatonta."

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo arveli, että kysymys nousee esille puoluehallituksen seuraavassa kokouksessa 23. lokakuuta. Mitään ylimääräisiä kokouksia ei hänenkään mielestään tarvitse järjestää.

Tynkkynen kirjoittaa blogissaan, että hänen mielestään hallitusasiaa käsittelemään olisi kutsuttava koolle puoluehallitus, puoluevaltuusto ja eduskuntaryhmä.

Tynkkysen mielestä on tarpeen arvioida, voiko perussuomalaiset jatkaa hallituksessa, koska hallituskumppanit ovat laiminlyöneet puolueiden yhdessä sopimaa ohjelmaa.

Tynkkysen kanssa asiaa vaativat puoluehallituksen jäsenet Aleksi Hernesniemi ja Terhi Kiemunki. Perussuomalaisten puoluehallituksessa on yhteensä 13 jäsentä.

Tynkkynen, Hernesniemi ja Kiemunki luettelevat neljä kohtaa, joissa hallitus on heidän mukaansa rikkonut hallitusohjelmaa.

– Vaatimus yhteiskokouksesta on aika laaja meidän puolueessa, jossa koetaan, että rajat on ylitetty jo aikaa sitten, Tynkkynen sanoo.

Kaksi kertaa Suomi on osallistunut Euroopan unionin vastuunjakoon, jossa EU-alueelle saapuneita turvapaikanhakijoita on jaettu uudelleen jäsenmaiden välillä.

Kannanoton allekirjoittaneiden mukaan turvapaikanhakijoiden tulo Suomeen ei ole hallittua, mikä myös rikkoo hallitusohjelmaa. Myös Kreikan kolmannen tukipaketin hyväksymistä allekirjoittaneet pitävät hallitusohjelman vastaisena.

Jos hallituspuolueet eivät suostu sulkemaan Ruotsin-vastaista rajaa turvapaikanhakijoilta, perussuomalaiset ei kolmikon mielestä voi jatkaa hallituksessa.

– Kentällä ja eduskuntaryhmässä ollaan todella pettyneitä linjaan. Olemme astuneet sen mandaatin yli, jonka eduskuntaryhmä, puoluevaltuusto ja puoluehallitus antoivat, Tynkkynen sanoo.

Hänen mukaansa Soini tietää vaatimuksen allekirjoittajien ehdotuksesta.

– Puoluehallituksen sisällä yhteiskokousvaatimus on esitetty jo aiemmin, joten siitä ollaan tietoisia, Tynkkynen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.