Mainos

Soini Ylellä: Puolueen asioita ei hoideta torikokouksilla

Perussuomalaiset ei järjestä ylimääräistä kokousta hallitukseen kuulumisesta, sanoi puheenjohtaja Timo Soini Ylen Ykkösaamussa.  

Puolueen kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on esittänyt kokouksen järjestämistä perussuomalaisten hallitustaipaleesta.   

Soini paheksuu Tynkkysen ja kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkalan tapaa hoitaa perussuomalaisten sisäisiä asioita julkisuudessa.  

– Varapuheenjohtajalla on sananvapaus, mutta tätä puoluetta ei johdeta kolmannen varapuheenjohtajan paikalta, Soini sanoi.  

Saarakkala on uhannut erota perussuomalaisten eduskuntaryhmästä, jos ylimääräistä kokousta ei pidetä. Soinin mukaan Saarakkala on ainoa eduskuntaryhmän jäsen, joka kannattaa ylimääräisen kokouksen järjestämistä.  

– Kentän huoli otetaan vakavasti, se on ilman muuta selvää. Niin tehdään jatkossakin, mutta tämä ei ole puolue, jossa torikokouksilla ja huutoäänestyksillä näitä asioita tehdään, Soini painotti.   

Eduskuntaryhmä ratkaisee  


Kansanedustaja Olli Immosen paluusta perussuomalaisten riveihin päättää Soinin mukaan puolueen eduskuntaryhmä.  

Immonen erosi eduskuntaryhmästä elokuun lopussa hänen Facebook-kirjoituksestaan nousseen kohun seurauksena. Immonen hätkähdytti kesällä kirjoituksellaan, jossa hän sanoi taistelevansa viimeiseen asti monikulttuurisuutta vastaan. Aiemmin kesällä oululaiskansanedustaja oli herättänyt huomiota esiintymällä samassa valokuvassa uusnatsien kanssa.  

Immosen määräaikaisen eron kerrottiin elokuussa kestävän lokakuun puoliväliin.   

– Tämä asia kuulu eduskuntaryhmän päätettäväksi. Oletan, että siellä käydään tästä asiasta keskustelu ja sen keskustelun tuloksena sitten tulee päätös, Soini sanoi.  

Soini ei halunnut valottaa omia näkemyksiään Immosen mahdollisesta paluusta.  

– Kerron aina omalle ryhmälle ensin enkä lärvi asioita julkisuuden kautta, Soini summasi.  

Perussuomalaisten roimasti alentuneen gallupkannatuksen Soini selitti hallituksen pakkolakipaketilla, josta hän kertoo saaneensa runsaasti kielteistä palautetta palkansaajilta. Hän uskoo kannatuksen korjaantuvan, etenkin kun hallitus on luopunut kaavailluista ylityö- ja sunnuntaikorvausten leikkauksista.  

– Ihmiset, jotka tekevät kovaa työtä tehtaissa, vuorotöissä ja muualla, kokivat, että nyt pitää lähettää perussuomalaisille viesti. Se on ymmärretty ja se otetaan vakavasti, Soini tiivisti.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.