Mainos

Perussuomalaisiin palaava Tynkkynen: Sopu syntyi ja rauha maan päällä

Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on päässyt sopuun perussuomalaisten johdon kanssa. Hän palaa puolueen jäseneksi, mutta luopuu varapuheenjohtajuudesta.

– Minut pyydettiin tulemaan takaisin ja tuli sellainen kompromissiesitys, jonka jokainen pystyi hyväksymään ja nyt ollaan saavutettu sopu ja rauha maan päällä. Se on paras mahdollinen tilanne, Tynkkynen sanoo helpottuneena.

Puoluehallitus hyväksyi Tynkkysen jäsenhakemuksen yksimielisesti. Samalla hän luopuu varapuheenjohtajuudesta.

– Se, mikä muuttuu, niin en niin sanotusti linjaa puolueen nimissä. En ole linjaavassa asemassa, Tynkkynen sanoo.

Puoluehallitus erotti Tynkkysen puolueesta syksyllä, kun hän kyseenalaisti perussuomalaisten hallitusjatkon ja keräsi ilman lupaa nimiä perussuomalaisten yhteiskokousta vaatineeseen nettivetoomukseen.

Erottamisesta suivaantunut Tynkkynen uhkasi puoluetta jopa oikeustoimilla, ellei puolue peru hänen erottamistaan.

Tynkkynen sanoo luopuneensa oikeusjutusta jo joulukuussa.

– Nyt on asiat selvitetty ja minkäänlaisia oikeusprosesseja tai muitakaan ei tule eli ne on siivottu kaikki pois pöydältä.

Puolueen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini totesi Suomen Uutisille, että puoluehallitus hyväksyi Tynkkysen hakemuksen yksimielisesti ja asia on nyt loppuun käsitelty. 

Tynkkynen jatkaa perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajana. Hänet valittiin marraskuussa jatkokaudelle nuorisojärjestön johdossa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.