Mainos

Tynkkynen Ylen Aamu-tv:ssä: Olen päättänyt jatkaa puolueessa

Perussuomalaisesta puolueesta erotettu Sebastian Tynkkynen kertoo Ylen Aamu-tv:n haastattelussa aikovansa jatkaa puolueessa.

– On ollut aika epätoivoinen olo, mutta nyt kun nukuin yön yli, olen yön ja aamun aikana päättänyt, että jatkan puolueessa, Tynkkynen toteaa.

Perussuomalaisten puoluehallitus päätti kokouksessaan perjantaina erottaa Tynkkysen perussuomalaisista.

Tynkkynen on kuitenkin puolueen 3. varapuheenjohtaja. Yhdistysoikeusasiantuntijan mukaan puolueen hallituksen jäsenen erottaminen on laitonta ja perussuomalaisten puolueen sääntöjen mukaan puoluehallituksessa ei voi toimia, ellei ole puolueen jäsen.

– Aion keskustella tästä puoluejohdon kanssa. Kun erotuspäätös on ilmiselvästi laiton ja mitätön, toivon, että he peruvat sen, Tynkkynen toteaa.

Tynkkynen huomauttaa, että jos päätöstä ei peruta, puoluejohdon täytyy rikkoa joko lakia tai puolueen sääntöjä. Hän kertoo, ettei haluaisi riitauttaa päätöstä, muttei sulje mahdollisuutta Ylen aamu-tv:n haastattelussa pois.

– Haluaisin viimeiseen asti välttää kaikkia oikeudenkäyntejä ja riitauttamista.

Puoluehallituksen mukaan syynä Tynkkysen potkuihin oli se, että Tynkkynen oli julkaissut ilman lupaa nimet, jotka oli kerännyt perussuomalaisten yhteiskokousta vaatineeseen nettivetoomukseen. Puoluehallituksen mukaan tämä loukkasi puolueen jäsenten oikeuksia.

Tynkkynen myöntää, että nimien julkaisusta olisi pitänyt kertoa.

– Emme tienneet, miten sen olisi pitänyt siellä lukea, Tynkkynen kommentoi.

– Uskoisin, että tämä on tekosyy. Olen käynyt avointa linjakeskustelua, johon ei ole totuttu.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.