Perussuomalaisten Grönroos suitsii kovin sanoin maahanmuuttopolitiikkaa: "Monet alat ovat ulkomaisen halpatyövoiman kansoittamia"

Perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien näkemykset maahanmuutosta poikkeavat toisistaan 1:26
Video: Näin jyrkästi perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien näkemykset poikkeavat toisistaan maahanmuuton suhteen.

Perusuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos näkee maahanmuutossa ongelmakohtia työvoimapolitiikan saralla. Hän kohtasi MTV:n Uutisaamussa kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselän, jonka mukaan kristillisdemokraattien kanta maahanmuuttoon poikkeaa perussuomalaisten näkemyksistä jyrkästi.

Perussuomalaisten puheenjohtajaksi pyrkivä perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Riikka Purraon ilmoittanut, etteivät perussuomalaiset koskaan tule olemaan sellaisessa hallituksessa, joka ei merkittävästi kiristä maahanmuuttopolitiikkaansa.

– Maahanmuuttopolitiikassa on paljonkin vikaa, mutta lähtökohtaisesti humanitäärinen maahanmuutto pitää lopettaa kokonaan, sanoo perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos.

– Halpatyövoiman maahanmuutolle pitää laittaa tiukat rajoitukset, Grönroos jatkaa.

Hänen mukaansa Suomeen pääsee löyhin perustein halpatyövoiman sektorille töihin.

– Kyllä meillä tällä hetkellä monet alat pääkaupunkiseudullakin ovat muuttuneet ulkomaisen halpatyövoiman kansoittamiksi. Suomalainen työvoima on käytännössä kadonnut tällaisilta aloilta.

Kristillisdemokraattien mukaan Suomessa on työvoimapula

Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselän mukaan hänen puolueensa näkemykset maahanmuutosta poikkeavat selkeästi perussuomalaisten näkemyksistä.

– Emme ole samaa mieltä. Meillä on ihan omat painotukset, hymähtää Maanselkä.

– Suurin ongelma on tällä hetkellä se, että ulkomaalaiset, jotka tänne tulevat, jäävät nopeasti sosiaaliturvan varaan. Sosiaaliturvan ongelmat ovat niitä, mitä Suomessa pitäisi ensisijaisesti kyetä muutamaan, Maanselkä jatkaa.

Ongelma ei Maanselän mukaan ole työvoimapolitiikan saralla.

– Yritykset tarvitsevat ulkomaista työvoimaa, se on aivan selvä asia. Saamme siitä paljon palautetta kentältä ja varsinkin Pohjanmaalla tilanne on sellainen, että työvoimaa ei yksinkertaisesti ole, Maanselkä huomauttaa.

Näin perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien puoluesihteerit keskustelivat MTV:n Uutisaamussa. Koko debatin näet alla olevalta videolta.

SuomiAreena: Lauteilla perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien puoluesihteerit 19:16

Lue myös:

    Uusimmat