Muuttuisiko perussuomalaiset, jos Purra valittaisiin puheenjohtajaksi? Näin hän kommentoi itse

Riikka Purra ehdolla perussuomalaisten johtoon 2:40
Purra kertoi puheenjohtajapyrkimyksistään tänään tiedotustilaisuudessa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Riikka Purra (ps.) pyrkii odotetusti puolueen puheenjohtajaksi tehtävästä luopuvan Jussi Halla-ahon (ps.) jälkeen. Purra lähtee elokuun puheenjohtajakisaan eräänlaisena ennakkosuosikkina, jolla arvioidaan olevan puolueen ja eduskuntaryhmän nykyjohdon tuki. Purran itsensä mukaan hänen valintansa ei muuttaisi puolueen peruslinjaa, mutta "uudeksi Halla-ahoksikaan" hän ei ryhtyisi.

Purra kertoi tänään tiedotustilaisuudessaan, että päätyi lukuisten pyyntöjen ja vetoomusten jälkeen pyrkimään perussuomalaisten seuraavaksi puheenjohtajaksi. Itse hän sanoi mieluiten halunneensa jatkaa varapuheenjohtajana ja piti Halla-ahon luopumista valitettavana.

Eduskuntaryhmänpuheenjohtaja Ville Tavio (ps.) on jo antanut tukensa Purralle.

– Hän on pätevä ehdokas puolueen puheenjohtajaksi ja seuraavaksi pääministeriksi, Tavio kirjoitti Twitterissä.

Purra tiedetään myös nykyisen puheenjohtaja Jussi Halla-ahon läheiseksi aisapariksi.

Puheenjohtaja valitaan elokuun puolivälissä Seinäjoen puoluekokouksessa, jossa jokaisella puoluekokousedustajalla on äänioikeus.

– Me olemme suoran jäsendemokratian puolue. Meillä kuka tahansa voi asettua ehdolle ja jokainen äänestää. Siksi myös yllätykset ovat mahdollisia näissä vaaleissa, totesi Purra.

Samalla hän kuitenkin vakuutti, ettei puolueessa tällä hetkellä ole samanlaisia jakolinjoja kuin vuonna 2017, jolloin Jussi Halla-aho voitti Timo Soinin suosikin Sampo Terhon puheenjohtajakisassa.

Tähän mennessä puheenjohtajakisaan on Purran lisäksi ilmoittautunut kansanedustaja Sakari Puisto (ps.)

Valmis hallitukseen, mutta vain yhdellä ehdolla

Rikka Purra sanoi olevansa valmis viemään perussuomalaiset myös hallitukseen, jos puolueelle tärkeitä tavoitteita saadaan edistettyä.

– Eriten eroamme muista puolueista maahanmuuttokantojemme suhteen. Mikäli se on minusta kiinni, niin perussuomalaiset ei koskaan osallistu hallitukseen, jossa se ei merkittävästi onnistuisi tiukentamaan suomalaista maahanmuuttopolitiikkaa, linjasi Purra.

Purra kehotti toimittajia vaihteeksi kysymään muilta puolueilta, olisivatko ne valmiita hallitukseen, joka merkittävästi tiukentaa suomalaista maahanmuuttopolitiikkaa.

– Uskoisin, että tämä olisi hyvä testikysymys tulevaisuuden suhteen, vihjaisi Purra hallitusvaihtoehtojen osalta.

Peruslinja ei muutu eikä sukupuolta edes mainittu

Jos Purra valitaan puheenjohtajaksi, hän sanoi jatkavansa poliittista työtään nykyiseen malliin, mutta hiukan korkeammalla profiililla.

– Mikäli minut valitaan, luvassa ei ole uutta Jussi Halla-ahoa. Sitä ei kannata toivoa. Saappaat ovat suuret, mutta uskon että seuraaja – kuka se sitten onkaan – täyttää ne kyllä omalla tavallaan, arveli Purra.

Purra on itse ollut tekemässä perussuomalaisten poliittisia linjauksia, eikä hän näe niissä juurikaan muuttamisen tarvetta.

– En näe siinä suuren suurta muuttamisen tarvetta. Ehkä itse puhuisin vielä enemmän taloudesta. Korostaisin sen merkitystä hyvin monen asian taustalla. Toisaalta se mitä olen pyrkinyt koko politiikassa olon ajan tekemään ja mihin haluan edelleen keskittyä, on sen perusteleminen, miksi me olemme sitä mieltä kuin olemme esimerkiksi maahanmuuttopolitiikassa, kuvasi Purra.

Jos Purra valitaan elokuun puoluekokouksessa Jussi Halla-ahon seuraajaksi, hän olisi perussuomalaisten ensimmäinen naispuheenjohtaja. Puolue tiedetään kannattajakunnaltaan kovin miesvaltaiseksi. Sukupuolikysymystä ei tiedotustilaisuudessa nostettu esiin mitenkään.

Lue myös:

    Uusimmat