Mainos

Perussuomalaisen ehdokkaan kytköksiä moottoripyöräjengiin tutkitaan

Soisalon Perussuomalaiset asettivat ehdolle syksyn kuntavaaleihin Toivo Pelkosen. Viime aikaisten huhujen mukaan häntä epäillään moottoripyöräjengi Camaradas MC Warkauden entiseksi jäseneksi.

Tutkintapyyntö on ollut käynnissä jo viisi kuukautta ja tällä hetkellä asiaa hoitaa Kajaanin rikostorjuntayksikkö. Soisalon perussuomalaisten puheenjohtaja Pekka Keto tyrmää jyrkästi syytökset.

–Minun tietääkseni Pelkonen ei ole ollut minkään rikollisjärjestön jäsen, eikä hänellä ole rikollista taustaa. Asiasta ei olla saatu vahvistusta ja ihmettelen, mihin olettamukset perustuvat. Asia on yhä Kajaanin rikostorjuntayksikön tutkittavana. Jos 18.syyskuuta mennessä ei ole tullut esiin uusia faktoja, ei häntä ole syytä rangaista mitenkään, Keto kertoo.

Moottoripyöräkerhon jäseniä on epäilty mm. huumausaineen käyttörikoksista

Savon Sanomien mukaan Varkauden poliisi epäilee Camaradas MC:n eli nykyisin Diablos MC:n Warkaus -ryhmän jäseniä muun muassa ampuma-aserikoksesta, raiskauksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. KRP:n rikoskomisario Jussi Oksanen kertoo, että heidän tietojensa mukaan nimivaihdos on tehty vuonna 2010.

–Meidän tietojen mukaan Camaradas MC:tä ei enää ole olemassa. Camaradas MC oli aikoinaan rikollisjärjestö Bandidos MC myönteinen. He kantoivat julkisesti muun muassa rintapielessä ollutta merkkiä, jossa selvästi oli Bandidoksen värit ja tekstit. Camaradas sulautuikin pian Bandidokseen ja nimi muuttui nykyisin Varkaudessa toimivaksi Diablos MC:ksi, Oksanen sanoo.

Poliisin mukaan järjestäytyneen rikollisuuden keskeinen tavoite on hankkia rahallista hyötyä toiminnalleen ja yksi keino on juuri laittoman tavaran kauppa.

–Huolestuttavaa on, että järjestäytynyt rikollisuus pyrkii mukaan laillisen yhteiskunnan rakenteisiin, joka voi edistää muun muassa korruptiota. Poliisina tehtäväni ei ole arvioida ehdokkaiden sopivuutta kunnallisvaaleihin. Mutta onhan selvää, ettei rikollisryhmän jäsen ole sopiva toimimaan esimerkiksi järjestyksenvalvojana, kuten korkein hallinto-oikeuskin on taannoin ratkaisussaan todennut, Oksanen täsmentää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.